<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Європа
31.10.2023 421

Європейські політики збираються в турне по США, щоб посилити підтримку України, - Politico

Європейські політики збираються відвідати США з метою посилення підтримки України у відповідь на заклики деяких законодавців від Республіканської партії скоротити потік допомоги нашій державі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico.

"Ми повинні знайти способи достукатися до громадськості по обидва боки Атлантики - не забувати, що є реальні виборці, які бачать свої проблеми певним чином", - заявив глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс.

Він пояснив, що турне, під час яких країни Балтії та інші країни, що мають тісні зв'язки з Україною, висловляться на користь продовження підтримки, "може спрацювати досить добре, якщо позиція буде викладена не тільки американськими політиками, але й тими, хто залежить від цієї допомоги та від цього зовнішньополітичного курсу.

"У нас є план поїздок в окремі штати, зустрічей, наприклад, з компаніями, які продають обладнання, що фактично створює робочі місця в США. Більшість грошей, які були витрачені на Україну, фактично були витрачені в США", - зазначив міністр.

Ландсбергіс не повідомив, які ще держави можуть приєднатися до цього турне.

Водночас прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас розповіла, що її країна вже звертається до пересічних американців.

"Мій міністр закордонних справ був в Арканзасі, розмовляв з людьми та висловлював свої погляди, тож це те, що ми робимо постійно", - сказала вона.

Як зазначає видання, у Вашингтоні зростає занепокоєння, що допомога Україні може стати жертвою глибоких політичних розбіжностей у США.

У відповідь на це президент США Джо Байден змінив свою позицію щодо війни, стверджуючи, що значна частина коштів, виділених на Україну, насправді залишається в країні, створюючи робочі місця та підтримуючи бізнес.

У Вашингтоні сенатори заявили, що роз'яснювальна робота з боку європейських лідерів може допомогти зміцнити підтримку Києва серед втомлених війною виборців.

"Я думаю, що, показуючи, що це не лише Україна і Росія, що це стосується інших країн Європи, що це стосується всіх нас, корисно, щоб лідери інших країн підкріплювали це", - сказав сенатор Бен Кардін, демократ, який очолює Комітет у закордонних справах Сенату США.

Сенатор Ліндсі Грем, відомий республіканський прихильник допомоги Україні, також сказав у коментарі Politico, що турне може бути "корисним для інших".

Попри політичні потрясіння в його партії щодо допомоги Україні, сенатор впевнений, що підтримка Києва залишається міцною.

"Громадська думка важлива, але відключення України не допоможе нам у довгостроковій перспективі", - наголосив Грем.

Оценка материала:

5.00 / 2
Європейські політики збираються в турне по США, щоб посилити підтримку України, - Politico 5.00 5 2
Політика / Європа
31.10.2023 421
Еще материалы раздела «Європа»