<
НОВИНИ ДНЯ: Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізаціївсі новини дня
Політика
Україна
31.10.2023 326

Гуменюк про ситуацію на лівобережжі Херсонської області: ЗСУ мають "непогані результати"

Українські бійці досягають "непоганих результатів" на лівому березі Херсонської області, однак висвітленню це поки не підлягає.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речницю Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі Радіо Свобода.

За її словами, ЗСУ зокрема змусили російську армію відтягнути свої позиції на лівому березі.

"Ми продовжуємо досягати непоганих результатів у своїй боротьбі - і в контрбатарейній, і в інших методах роботи. Але висвітленню це поки не підлягає саме для того, щоб результат був дуже потужним і зафіксованим, щоб це не було такою короткочасною перемогою. Наша контрбатарейна боротьба змусила їх також відтягнути свої позиції досить потужно на лівому березі, але ще недостатньо для того, щоб припинити обстріли правого", - розповіла Гуменюк.

Вона зазначила, що хоч кількість артилерійських обстрілів правобережжя зменшилася, але натомість росіяни почали частіше атакувати правий берег авіацією.

"Використання тактичної авіації, яке останнім часом серйозно підвищилася у загальних цифрах зведень над правим берегом - це виправдання того, що артилерія вже не всюди може діставати. І ворог намагається таким чином створити собі штучні перемоги, руйнуючи мирну цивільну інфраструктуру, руйнуючи економіку регіону і намагаючись в килимовий спосіб руйнувати населені пункти на правому березі", - пояснила речниця.

Оценка материала:

5.00 / 1
Гуменюк про ситуацію на лівобережжі Херсонської області: ЗСУ мають "непогані результати" 5.00 5 1
Політика / Україна
31.10.2023 326
Еще материалы раздела «Україна»