<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
01.11.2023 307

Чи будуть відключення світла уже в листопаді: відповідь Міненерго

Міненерго запевняє, що наразі обмеження побутових споживачів не передбачається в жодному з регіонів.

54a15c4073ec868ee261fa07f1afe2b1_01.11.23

Міненерго спростувало заяву нардепа Сергія Нагорняка, що відключення світла в Україні можуть розпочатися уже в листопаді навіть у разі відсутності масованих обстрілів. Пише ТСН. 

Міністерство енергетики запевняє, що електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для забезпечення потреб споживачів. Цієї зими працюватимуть усі блоки атомних електростанцій, що розташовані на підконтрольній території України.

Більше того – наразі в резерві перебувають додаткові потужності, які будуть запущені в роботу в разі збільшення споживання та потреб в електроенергії.

"Наразі обмеження побутових споживачів не передбачається в жодному з регіонів України", – запевнили в Міненерго.

Міністерство звертає увагу на те, що інформація про нібито відключення є частиною інформаційної війни з боку РФ.

"Цю інформацію намагалися поширювати різні псевдоексперти. Проте відключень не відбулося ані в березні, ані в жовтні", – зазначили у відомстві.

В якому разі можуть бути відключення

Міненерго наголошує: відключення можливі виключно в разі масованих ворожих обстрілів і, як наслідок, пошкоджень енергетичного обладнання.

Раніше в Мережі публікували графіки відключень світла, проте ДТЕК пояснив, що це - ворожа ІПСО.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи будуть відключення світла уже в листопаді: відповідь Міненерго 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
01.11.2023 307
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»