<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.11.2023 337

Космічний апарат NASA зняв фотографію газового гіганта Юпітера з моторошним "обличчям"

Як це часто трапляється на зображеннях з Юнони, хмари Юпітера на цьому знімку піддаються парейдолії, ефекту, який змушує спостерігачів сприймати обличчя або інші мережки в переважно випадкових візерунках.

00839adb2382fbe1c75972c3c6f48fc4_02.11.23

Під час свого 54-го близького прольоту навколо Юпітера місія NASA "Юнона" зафіксувала цей вид зони у крайніх північних регіонах гігантської планети під назвою Jet N7. На зображенні видно бурхливі хмари та шторми вздовж термінатора Юпітера, лінії, що розділяють денний і нічний боки планети. Пише ТСН. 

Фото було опубліковано NASA напередодні святкування Гелловіна, і агентство порівняло його з кубістичним портретом Пабло Пікассо.

Фотографію обробив вчений Володимир Тарасов за допомогою інструменту JunoCam.

Залишок фотографії розташований у темряві на нічному боці планети, що змушує обличчя мати вигляд, ніби воно визирає з-за дверей. Закручені хмари на Юпітері є результатом потужних штормів і турбулентних погодних систем на планеті. В цьому регіоні можна побачити два порожні ока, кривий ніс і насуплені губи.

Напередодні вчені вперше змогли побачити світло, що залишилося після катастрофічного зіткнення двох величезних крижаних планет. Унаслідок цього утворилася одна планета, яка в сотні разів більша за Землю.

Оценка материала:

5.00 / 1
Космічний апарат NASA зняв фотографію газового гіганта Юпітера з моторошним "обличчям" 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
02.11.2023 337
Еще материалы раздела «Суспільство»