<
НОВИНИ ДНЯ: Байден потрапив у пастку обіцянками допомоги та страхом ескалації війни в Україні – Foreign Policy  Україні потрібні західні системи ППО для знищення розвідувальних БПЛА росіян, - ISW  Єрмак зробив сенсаційну заяву щодо безпекової угоди зі США  Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні – під загрозою: оператори назвали сценарії  Кінець “партнерства без обмежень”: шокувальні підсумки візиту Путіна до Сі  Уникнути вручення повістки більше не вдасться: Кабмін затвердив нові правила  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росіївсі новини дня
Політика
Росія
02.11.2023 421

Бояться ударів ATACMS: росіяни перемістили борти Ка-52 та Мі-8 з Бердянська до Таганрога

Вочевидь, загарбники дуже бояться ударів ЗСУ.

4921dd99e49896e2d95d6f737bf8e9fd_02.11.23

Стало відомо, що 31 жовтня 2023 року російські загарбники зосередили на авіабазі в місті Таганрог 21 гелікоптер типів Ка-52 та Мі-8. Найімовірніше, це саме ті вертольоти, які армія РФ тримала в аеропорту тимчасово окупованого Бердянська до удару Сил оборони України з використанням ОТРК ATACMS 17 жовтня 2023 року. Пише ТСН. 

Про це пише Defense Express із посиланням на супутникове фото, що оприлюднив військовий аналітик Брейді Афрік.

Деталі

У виданні зауважують, що станом на 29 жовтня, тобто менше ніж за 2 тижні після удару, борти були виведені з аеродрому Бердянська. Можна припустити, що в Таганрозі перебувають саме ті машини, які зберегли боєздатність. Якщо також зважати на графічні категорії, виходить, що росіяни просто перемістили свої ударні гелікоптери для можливої підтримки військ на інших напрямках.

"Якщо міряти дистанцію до лінії фронту від Таганрога до Волновахи, то там виходить до 130 кілометрів, а для порівняння – відстань від тимчасово окупованого Бердянська до лінії фронту на Запорізькому напрямку складає орієнтовно до 120 кілометрів, і це при тому, що заявлена практична дальність польоту Ка-52 – до 480 кілометрів", – відзначають у Defense Express.

Цілком можливо, додають журналісти, що росіяни мають намір використовувати Таганрог не тільки як новий злітний майданчик для своїх ударних гелікоптерів, але також і як своєрідний "перевалочний пункт" для ремонту своїх "бортів" армійської авіації. Це чудово, що окупанти усвідомлюють: нові удари ATACMS від Сил оборони України по ворожих летовищах є неминучими.

Нагадаємо, російські загарбники розмістили на аеродромі Бельбек під окупованим Севастополем комплекси ППО та радіолокаційні станції. Про це свідчать супутникові знімки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Бояться ударів ATACMS: росіяни перемістили борти Ка-52 та Мі-8 з Бердянська до Таганрога 5.00 5 2
Політика / Росія
02.11.2023 421
Еще материалы раздела «Росія»