<
НОВИНИ ДНЯ: Чи продовжать після 18 травня роздавати повістки на вулицях: у Міноборони дали відповідь  США проведуть наступного тижня чергове засідання "Рамштайну"  Байден потрапив у пастку обіцянками допомоги та страхом ескалації війни в Україні – Foreign Policy  Україні потрібні західні системи ППО для знищення розвідувальних БПЛА росіян, - ISW  Єрмак зробив сенсаційну заяву щодо безпекової угоди зі США  Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні – під загрозою: оператори назвали сценарії  Кінець “партнерства без обмежень”: шокувальні підсумки візиту Путіна до Сівсі новини дня
Політика
Росія
03.11.2023 314

Росія “підтримує баланс” втрат на фронті: експерт назвав кількість новобранців, яких посилають на бійню

Держава-агресорка може підготувати до відправлення на фронт щомісяця таку кількість живої сили, яка гине за цей час у боях.

2e6b9bb18c3369de4d154d2223d9a523_03.11.23

У Кремлі досі офіційно не оголосили нову хвилю мобілізації, оскільки новобранців, яких вдається заманити до окупаційної армії, вистачає, щоб поповнювати щомісячні втрати на фронті.

Таку думку в коментарі “24 каналу” висловив військовий експерт Роман Світан. Пише ТСН. 

За його словами, попри те, що держава-агресорка має значний людський ресурс, підготувати до відправлення на фронт щомісяця вдається близько 20 тисяч окупантів. Однак, цього, наголошує експерт, достатньо, щоб компенсувати втрати живої сили на фронті.

“Цей баланс їх влаштовує. Вони намагатимуться утримувати його й надалі, тому не оголошують мобілізацію як таку”, – вважає Світан.

Він зауважив, що Кремль заохочує росіян йти на війну різними фінансовими винагородами, окрім того, у РФ надалі набирають до війська ув'язнених. Про достатню підготовку таких солдатів, за його словами, військове керівництво країни-агресорки не дбає: підрозділам "Шторм-Z" видають певну кількість автоматів і боєприпасів, але про серйозне озброєння не йдеться.

"Під контролем загороджувальних загонів – переважно Росгвардії – їх заганяють як штурмові роти на наші кулемети", – розповів Світан.

Нагадаємо, за інформацією Генштабу ЗСУ, станом на 31 жовтня втрати росіян становили понад 300 тисяч особового складу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія “підтримує баланс” втрат на фронті: експерт назвав кількість новобранців, яких посилають на бійню 5.00 5 2
Політика / Росія
03.11.2023 314
Еще материалы раздела «Росія»