<
НОВИНИ ДНЯ: НАТО розробляє план захисту військової допомоги Україні від "Трампа" – WSJ  Для здоров'я та схуднення: рецепт супу з 10 овочів та трав  Міжнародні та державні свята в липні 2024 року: чи можна чекати на додаткові вихідні  Грози, град і шквали: українців попередили про різке погіршення погоди  На Україну і РФ чекає "смертельне літо": аналітики WSJ зробили невтішний прогноз  Оладки з кабачків із сиром та шинкою: рецепт швидкої та смачної страви  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°всі новини дня
Політика
Світ
03.11.2023 456

Один робить висновки, інший - кидає своїх солдат у "м'ясні штурми": в ISW порівняли Залужного і Герасимова

Аналітики ISW вважають, що Герасимов несе остаточну відповідальність за провал наступу на Авдіївку.

610f1beb20ebf93ab85c3e5b88ec85ec_03.11.23

Між начальником російського Генштабу Валерієм Герасимовим та українським головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним є значний контраст. Генерал російської армії робить і ті ж помилки, на відміну від українського. Пише ТСН. 

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Американські аналітики зазначили, що Залужний, попри паритет російських сил, знає, як це подолати. Він запропонувавп’ять основних оперативних компонентів, які стали особливо значущими з літа 2023 року. Це:

  • завоювання переваги в повітрі;
  • глибокий прорив російських мінних загороджень;
  • підвищення ефективності контрбатарейної боротьби;
  • створення та підготовка необхідних резервів;
  • нарощування засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ).

"Залужний запропонував низку конкретних тактичних рішень п’яти згаданих оперативних компонентів, які створили умови для ведення позиційної війни, що, на його думку, дозволить Україні подолати військовий паритет з російськими силами", - вважають в ISW.

Щодо Герасимова, то він не робить висновки із попереднього досвіду. Аналітики ISW заявляють, що він несе остаточну відповідальність за провал наступу на Авдіївку.

"Нинішня ситуація біля Авдіївки є мікрокосмом ширшої неспроможності російського Генштабу засвоїти та поширити уроки, засвоєні російськими військами під час попередніх невдалих наступальних зусиль в Україні, іншим угрупованням сил на всьому театрі дій", - наголосили аналітики.

Оценка материала:

5.00 / 2
Один робить висновки, інший - кидає своїх солдат у "м'ясні штурми": в ISW порівняли Залужного і Герасимова 5.00 5 2
Політика / Світ
03.11.2023 456
Еще материалы раздела «Світ»