<
НОВИНИ ДНЯ: В ISW назвали проблему, що не дозволяє ЗСУ припинити обстріли Харкова  Прогноз погоди в Україні на 20 травня: де буде дощити  Трамп вимагає у Байдена пройти перевірку на наркотики перед дебатами  США проведуть наступного тижня чергове засідання "Рамштайну"  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росії  В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Местами грозы. Синоптики рассказали о погоде на 19 мая в Украиневсі новини дня
Політика
Світ
04.11.2023 363

Коли Росія зіткнеться з критичними втратами на війні: думки експертів

Росія може зіткнутися з критичними втратами на війні проти України, коли їй доведеться відправляти на фронт значну кількість мешканців великих міст.

_viyskovi_donbas_gettyimages_1239544201_8_650x410_04.11.23

Про це в коментарі РБК-Україна заявили військовий експерт, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман та керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

За словами Гетьмана, критичність втрат Росії визначається вже не кількістю загиблих, а тих, хто загине у майбутньому. Поки що значна частина втрат РФ - це ув'язнені чи мобілізовані з окупованого Донбасу та депресивних регіонів.

Але, як зазначив експерт, мобілізація вже починає торкатися великих міст, оскільки росіянам доводиться залучати більше резервів. У такому разі суспільство в РФ не зможе ігнорувати втрати.

У той же час Мусієнко впевнений, що больовий поріг у Росії все ж таки є. Він згадав епізод з Першої світової війни, коли під час революції солдати розстрілювали командирів та втікали з фронту.

"В історії Росії був такий етап, його добре вивчили і намагаються відстрочити його, у тому числі вербуючи ув'язнених. Але точно сказати, скільки ще росіян має загинути, дуже складно. А той, хто скаже, помилиться. Робити прогнози того, коли в Росії відбудеться соціальний вибух і революція - справа невдячна”, - уточнив він.

Стаття Залужного

Нагадаємо, раніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у статті для The Economist написав, що Росія втратила вбитими щонайменше 150 тисяч людей.

На його думку, це зупинило б війну в будь-якій іншій країні, але не у випадку країни-агресора.

Оценка материала:

5.00 / 1
Коли Росія зіткнеться з критичними втратами на війні: думки експертів 5.00 5 1
Політика / Світ
04.11.2023 363
Еще материалы раздела «Світ»