<
НОВИНИ ДНЯ: Допомога Україні від Швеції: Київ отримає два літаки РЛС  Зеленський сказав, чи збільшилася мобілізація після нового закону  Тернопільська мачанка: як готувати улюблену страву лемків  Зеленський про Gripen: пілоти мають почати тренуватися зараз, щоб не втрачати час  В Києві вперше за час повномасштабної війни пройде КиївПрайд: названо дату та подробиці  США дозволили Україні бити по РФ наданою зброєю: у Путіна відреагували  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьманивсі новини дня
Політика
Україна
03.11.2023 303

Євросоюз схвалив плани щодо передачі Україні доходів від заморожених активів Росії, - Мінюст

У Євросоюзі дали згоду на використання доходів від заморожених активів РФ на користь України. Вже у грудні Єврокомісія планує висунути юридичні пропозиції. Про це заявила заступник міністра юстиції України Ірина Мудра в ефірі телемарафону.

За словами заступниці міністра юстиції, українська сторона добиватиметься конфіскації усіх активів РФ, а не лише доходів з них.

"Через західні санкції заморожено 300 млрд доларів, що належать російському центральному банку. Більшість цих коштів – 180 млрд євро зберігається в Euroclear – найбільшому у світі депозитарії цінних паперів зі штаб-квартирою в Брюсселі", – зазначає поадовиця.

Не так давно Euroclear повідомив, що заробив близько 3 млрд євро на заморожених активах РФ лише за перші дев'ять місяців цього року порівняно з 347 млн євро за аналогічний період 2022 року.

Вона зазначила, що західні партнери розглядають можливість використання активів РФ з метою отримання від них доходів та направлення їх на проекти відновлення України.

"Дані активи зберігаються в основному в формі цінних паперів, що мають термін погашення та виплату доходів. Тому, відповідно, ця ліквідність може бути використана і може працювати і приносити доходи", – заявила вона.

Оценка материала:

5.00 / 2
Євросоюз схвалив плани щодо передачі Україні доходів від заморожених активів Росії, - Мінюст 5.00 5 2
Політика / Україна
03.11.2023 303
Еще материалы раздела «Україна»