<
НОВИНИ ДНЯ: Спека трохи спаде, але не скрізь: прогноз погоди на 6 липня  Україну накриють аномальна спека і магнітні бурі: кому дістанеться найбільше  Якщо Трамп переможе, на НАТО чекає "радикальна переорієнтація", - Politico  Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижня  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липні  5 липня в Україні буде спекотно і майже без опадів  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіонивсі новини дня
Політика
Україна
03.11.2023 370

В ГУР пояснили, чому в Кремлі відклали оголошення офіційної мобілізації

Рішення про оголошення офіційної мобілізації в Росії вже лежало на столі в Кремлі, але його відклали з кількох причин. Зокрема, через президентські вибори, які мають відбутися навесні 2024 року.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів представник ГУР Міноборони Андрій Юсов.

"Рішення про нову хвилю публічної мобілізації серйозно розглядалось і буквально лежало на столі воєнно-політичного керівництва держави-агресора. Тим не менш, це рішення так і не було втілено і наразі відкладено через різні причини", - пояснив він.

Зокрема, як зазначив Юсов, через побоювання дестабілізаційних та протестних процесів всередині Російської Федерації, яка "насправді є вкрай нестабільним утворенням із купою внутрішніх проблем".

"Перша хвиля цієї так званої часткової мобілізації частину цих проблем дуже яскраво підсвітила. Тому таке рішення розглядається, але станом на зараз воно не ухвалене", - додав представник розвідки, зазначивши, що немалу роль в цьому відіграють березневі президентські вибори в РФ - фактор, на який у Кремлі зважають.

Оценка материала:

5.00 / 2
В ГУР пояснили, чому в Кремлі відклали оголошення офіційної мобілізації 5.00 5 2
Політика / Україна
03.11.2023 370
Еще материалы раздела «Україна»