<
НОВИНИ ДНЯ: Липень в Україні розпочнеться зі спеки до +37: прогноз від синоптикині  Під Києвом з'явиться Національне військове меморіальне кладовище  Спека посилиться: синоптик розповіла про погоду на початку липня  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Політика
Україна
05.11.2023 378

За якої умови в Україні можуть посилити мобілізацію — думка експерта

Лише за допомогою кількості особового складу ЗСУ не зможуть перемогти російську армію.

7aa05bfc100479fb4729cc81e7f5842f_05.11.23

Рішення про посилення мобілізації в Україні, про яке говорив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, може бути ухвалене за умови відповідної військової допомоги від міжнародних партнерів. Пише ТСН. 

Таку думку висловив військовий експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко у коментарі РБК-Україна.

"Якщо під мобілізацію надходитиме відповідна допомога, то посилення можливе. Якщо ні, то навряд чи”, - сказав він.

Експерт наголосив, що лише за допомогою кількості особового складу ЗСУ не зможуть перемогти російську армію, оскільки людський ресурс в РФ значно більший і відповідно держава-агресорка має можливість мобілізувати набагато більше людей.

Мусієнко зазначив, що майбутні успіхи Сил оборони безпосередньо залежать від підтримки союзників. Без неї війна Росії проти України остаточно перейде в позиційну.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ, генерал Валерій Залужний назвав проблеми з мобілізацією в Україні, зокрема згадавши про прогалини в законах, які дозволяють уникати призову на службу.

Оценка материала:

5.00 / 2
За якої умови в Україні можуть посилити мобілізацію — думка експерта 5.00 5 2
Політика / Україна
05.11.2023 378
Еще материалы раздела «Україна»