<
НОВИНИ ДНЯ: Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  Мобілізація до 25 років: чи планують в Україні ще більше знизити вік мобілізованих  "Дружба" Китаю і Росії може сколихнути світ: Financial Times про наслідки їхнього економічного співробітництва  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  У рейтингу областей України щодо вартості оренди житла змінився лідер  Які мінімальні пенсії в Україні 2024 року: від чого залежить розмір, скільки отримують українці  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіливсі новини дня
Політика
Світ
05.11.2023 553

Серйозні зміни в політиці Кремля: Піонтковський навів факти, що вказують на прагнення РФ до перемовин з Україною

Перш за все експерт звернув увагу на заяву диктатора Білорусі Олександра Лукашенка.

b6e984a950cc791fcf6d92203d66c4f6_05.11.23

Чутки про двійників очільника Кремля Володимира Путіна, його смерть тощо означають, що Москва маніпулює сакральністю особистості диктатора. Згодом відбулися ще чотири події, які вказують на прагнення Росії припинення вогню, перемир’я і переговорів щодо питання війни в Україні. Пише ТСН. 

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів журналіст і політичний діяч Андрій Піонтковський.

“Крім антисемітизму, я, наприклад, помітив дуже серйозні зміни в політичній сфері. Буквально в останні два-три дні я нарахував чотири сигнали, що виходять від російської влади, які говорять про те, що вони відчайдушно домагаються припинення вогню, перемир’я і переговорів”, — вважає Андрій Піонтковський.

Перш за все експерт звернув увагу на заяву диктатора Білорусі Олександра Лукашенка, який 27 жовтня сказав про необхідність розпочати мирні переговори щодо конфлікту в Україні без попередніх умов. Експерт упевнений, що такі заяви Лукашенко міг зробити тільки за вказівкою Кремля.

“Ніколи б Лукашенко не дозволив собі самостійно це заявити. Такий сигнал він міг дати тільки на замовлення Кремля”, — зазначив Андрій Піонтковський.

Ще один факт не залишився непоміченим. 26 жовтня Путін говорив про “необхідність угоди про припинення вогню в Україні” під час зустрічі з лідером опозиційної партії “Яблоко” Григорієм Явлінським.

“Друге — абсолютно несподівана зустріч Путіна з Григорієм Олексійовичем Явлінським. Комюніке, оголошене для обговорення — питання про припинення вогню. Вся політична платформа Явлінського складається з одного пункту — припинення вогню”, — сказав Піонтковський.

Також експерт зауважив, що очільник Міноборони Сергій Шойгу 30 жовтня під час форуму “Сяншань” у Пекіні заявив про нібито існування необхідності врегулювання війни в Україні та співіснування Росії із Заходом.

“Тепер третє. Шойгу абсолютно несподівано сказав, що вже дозріла можливість обговорення постконфліктної ситуації в Україні та співіснування разом із Заходом”, — зазначив журналіст.

Також він підкреслив, що згідно з опитуванням російського центру вивчення громадської думки “Левада-центр”, росіяни не підтримують війну в Україні. Рейтинг Путіна за цим опитуванням нібито знижується.

“70% населення Росії схвалили б припинення війни, а 30% з них — навіть якби це означало повний відхід з окупованих територій. Значить, потрібно було Кремлю повідомити, що рекордно впала підтримка Путіна”, — додав він.

Водночас зауважимо, що Росія використовує дезінформацію як частину своєї кампанії активних дій і є зовнішньополітичним інструментом для здійснення згубного впливу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Серйозні зміни в політиці Кремля: Піонтковський навів факти, що вказують на прагнення РФ до перемовин з Україною 5.00 5 2
Політика / Світ
05.11.2023 553
Еще материалы раздела «Світ»