<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцо  Короткочасні грози з проясненнями: синоптик дала прогноз погоди в Україні на 17 травня  Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домівсі новини дня
04.11.2023 1308

Нацбанк попередив про зростання цін на пальне в Україні

Пальне буде дорожчати до кінця 2023 року, проте наступного року ціни стабілізуються.

Про це йдеться в "Інфляційному звіті" Національного банку України за жовтень 2023 року.

Як зазначається у звіті, зростання цін на пальне очікувано відновилося (на 6,2% р/р у вересні) передусім унаслідок повернення повного оподаткування (за оцінками НБУ, це мало приблизно 0,7 в. п. прямого внеску в зміну Індексу споживчих цін у 2023 році), а також зростання світових цін на нафту.

У короткостроковому періоді зростання цін на пальне пришвидшиться, що чинитиме також непрямий проінфляційний вплив на вартість інших товарів та послуг, прогнозують у НБУ.

"З наступного року ціни на пальне стабілізуються завдяки поступовому зниженню світових цін на нафту", – йдеться в огляді.

Оценка материала:

5.00 / 2
Нацбанк попередив про зростання цін на пальне в Україні 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
04.11.2023 1308
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»