НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Бізнес
Економіка
04.11.2023 333

Нацбанк прогнозує скорочення міжнародної допомоги Україні

За оцінками Нацбанку, обсяг міжнародної фінансової допомоги Україні цього року перевищить 45 мільярдів доларів, але у наступні два роки вона буде падати.

Про це йдеться у жовтневому інфляційному звіті Національного банку України.

"У 2024–2025 роках офіційне фінансування залишатиметься значним, хоча і поступово зменшуватиметься – до 38,5 і 25 мільярдів доларів відповідно. Для отримання таких обсягів допомоги критично важливою залишатиметься виконання Україною взятих на себе зобов’язань та активна співпраця з МВФ та іншими міжнародними партнерами", - йдеться у звіті.

Також в НБУ зазначили, що зі зниженням безпекових ризиків та пришвидшенням економічного відновлення, увага міжнародної допомоги зміщуватиметься з підтримки макроекономічної стабільності в бік відбудови та реформування країни.

Крім цього, Нацбанк зазначає, що через значну частку кредитів у загальному обсязі міжнародної допомоги та активні внутрішні залучення, державний та гарантований державою борг України передбачувано зростатиме.

"За оцінкою НБУ, його співвідношення до ВВП становило близько 80% на кінець вересня та зросте до понад 95% ВВП у 2024–2025 роках", - йдеться у звіті.

Оценка материала:

5.00 / 1
Нацбанк прогнозує скорочення міжнародної допомоги Україні 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
04.11.2023 333
Еще материалы раздела «Економіка»