<
НОВИНИ ДНЯ: Які мінімальні пенсії в Україні 2024 року: від чого залежить розмір, скільки отримують українці  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методамивсі новини дня
Політика
Україна
05.11.2023 356

Противник зазнав значних втрат. Сирський розповів, на якому напрямку ЗСУ здобули успіх

Російські окупанти зазнали значних втрат на ділянці Ягідне - Куп'янськ-Вузловий. Дії збройних сил України змусили військових РФ зупинити наступ та піти на перегрупування.

_viyskovi_tank_zima_gettyimages_1244125926_2_650x410_05.11.23

Про це розповів командувач Сухопутними військами Олександр Сирський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його Telegram.

"На ділянці Ягідне - Куп'янськ-Вузловий противник зазнав значних втрат, зупинив активні дії й наразі проводить перегрупування", - повідомив командувач.

За його словами, силами 6 загальновійськової та 1 танкової армій противник продовжує вести наступальні дії в районі Куп'янського лісу, Першотравневого та Орлянського.

А також військові РФ нарощують зусилля із захоплення панівних висот, оволодіння Синьківки та створення сприятливих умов для захоплення Куп'янська.

"Сили оборони професійно виконують задачі - за останній тиждень на Куп'янському напрямку втрати окупантів сягнули в особовому складі 583 осіб, із них убитими - 220, пораненими - 358, 5 військовослужбовців противника захоплено в полон", - повідомив Сирський.

Ситуація в районі Куп'янська

Нагадаємо, що загарбники знову активізувались в цьому районі в середині жовтня, але досягти якогось значного прогресу їм поки не вдалося. Окрім вище вказаної мети, армія РФ намагається завадити українському контрнаступу на півдні України.

Зокрема, 15 жовтня, Сирський розповідав, що російські війська почали інтенсивно наступати на Куп'янсько-Лиманському напрямку з метою оточити Куп'янськ.

Додамо, що вперше окупанти намагалися знову захопити це місто влітку, але та спроба виявилась невдалою.

Оценка материала:

5.00 / 2
Противник зазнав значних втрат. Сирський розповів, на якому напрямку ЗСУ здобули успіх 5.00 5 2
Політика / Україна
05.11.2023 356
Еще материалы раздела «Україна»