<
НОВИНИ ДНЯ: Липень в Україні розпочнеться зі спеки до +37: прогноз від синоптикині  Під Києвом з'явиться Національне військове меморіальне кладовище  Спека посилиться: синоптик розповіла про погоду на початку липня  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Політика
Україна
04.11.2023 425

Росіяни готують новий масований штурм Авдіївки – ISW

Фахівці Інституту вивчення війни (ISW), проаналізувавши зібрані дані, зазначають, що росіяни готуються до "третьої серії великих штурмів під Авдіївкою" і "третього масованого штурму Авдіївки".

Як повідомляє ISW, російські війська продовжили наступальні операції під Авдіївкою 3 листопада і досягли підтверджених успіхів на північному фланзі Авдіївки.

Геолокаційні кадри, опубліковані 3 листопада, вказують на те, що російські війська просунулися на південний захід від Красногорівки (4 км на північ від Авдіївки) до залізничної лінії на північ від Авдіївки.

Начальник Авдіївської МВА Віталій Барабаш заявив, що російські війська зосереджують живу силу і техніку для третього масованого наступу на Авдіївку. На його думку, окупанти, ймовірно, зосередять свої наступальні дії на Авдіївському коксохімічному заводі.

Барабаш вважає, що російські війська відновлять більш масштабні наступальні дії, коли земля підсохне після сильних дощів.

В ISW також зазначили, що один із російських військових блогерів заявив, що поблизу Авдіївки армія РФ проводить тактичне перегрупування та вказав на Авдіївський коксохімічний завод як на ціль можливих майбутніх наступальних операцій РФ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росіяни готують новий масований штурм Авдіївки – ISW 5.00 5 1
Політика / Україна
04.11.2023 425
Еще материалы раздела «Україна»