<
НОВИНИ ДНЯ: Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки   Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 роки  Коли пекти паску та фарбувати яйця на Великдень 2024  Цінніше, ніж ATACMS: аналітик назвав ключове озброєння з пакету допомоги США  Скільки українців позитивно ставляться до росіян попри війну: статистика вражає  У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордів  Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: митрополит поясниввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.11.2023 3179

В Італії вчені розкопали гробницю, якій 2600 років: що знайшли всередині

В італійському місті Монтальто-ді-Кастро археологи відкрили гробницю, якій близько 2600 років.

ef41884a337cec3311bfbf8cb7fe9050_05.11.23

У гробниці, вік якої становить кілька тисячоліть, виявили скарби, які, ймовірно, належали заможній родині. Це, зокрема, вироби з кераміки та амфори, які зазвичай асоціюються з давньогрецькою чи римською культурами. Пише ТСН. 

Про це повідомляє CBS News.

У гробниці також знайшли посуд, чашки, залізні предмети та різноманітні керамічні вироби й декоративні аксесуари в гарному стані. Також там виявили скатертину, яку, можливо, використовували під час ритуалу поховання.

Крім цього, в похованні знайшли бронзовий казан. Археологи припускають, що ці речі могли належати родині, яка у свій час вважалася заможною.

"Ми стали свідками відкриття стародавньої етруської гробниці, похованої в некрополі Остерія у Вульчі", – написали у Facebook міста, назвавши відкриття "днем культури та історії".

Історики кажуть, що етруски побудували свою цивілізацію на частині території, яка зараз є сучасною Італією, починаючи з 900 року до нашої ери. Спершу народ мешкав на території сучасної Італії, а пізніше в результаті римсько-етруських воєн він потрапив до Римської імперії.

Тепер місце археологічних розкопок у північному регіоні Лаціо неподалік від Монтальто-ді-Кастро є одним із найпопулярніших місць для туристів.

Нагадаємо, раніше у Шотландії на Оркнейських островах археологи виявили неолітичне поховання із руїнами складної будівлі. В одному з шести приміщень гробниці дослідники виявили 14 скелетів чоловіків, жінок і дітей, двоє з яких поховані у позі обіймів.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Італії вчені розкопали гробницю, якій 2600 років: що знайшли всередині 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
05.11.2023 3179
Еще материалы раздела «Суспільство»