<
НОВИНИ ДНЯ: Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцовсі новини дня
Політика
Україна
06.11.2023 470

Неякісні бронежилети та шоломи: постачальник поверне Міноборони майже 400 мільйонів гривень

Партії не проходили балістичні випробування.

a050e3ae67c9f5ce1f2dff773fd3dd48_06.11.23

Іноземний постачальник поверне Міністерству оборони України майже 400 мільйонів гривень. Все через неякісні бронежилети та шоломи, які були закуплені для ЗСУ. Пише ТСН. 

Про це йдеться на сайті Міноборони.

Як зазначають, відповідне рішення ухвалив арбітражний суд.

"Загальна сума задоволених вимог становить приблизно 10 мільйонів євро і включає, окрім власне вартості товару, штрафні санкції, відсотки за рік та арбітражний збір (оскільки договір є зовнішньоекономічним, то суми зобовʼязань - у євро", - мовиться у повідомленні.

Повідомляється, що на початку повномасштабного вторгнення Міноборони придбало в цього іноземного постачальника бронежилети та шоломи для ЗСУ.

"Протягом весни та літа 2022 року постачальник передавав товар належної якості. Однак наступні партії, які надходили восени та взимку 2022 року, не проходили балістичні випробування - Міноборони не приймало їх", - вказано у повідомленні.

За рішенням арбітражу, річні відсотки продовжують нараховуватись на вартість непоставленого товару до моменту повернення грошей.

Нагадаємо, жінки однієї з військових частин ЗСУ випробовують дві моделі бронежилетів з конструктивно вигнутою пластиною.

Оценка материала:

5.00 / 2
Неякісні бронежилети та шоломи: постачальник поверне Міноборони майже 400 мільйонів гривень 5.00 5 2
Політика / Україна
06.11.2023 470
Еще материалы раздела «Україна»