<
НОВИНИ ДНЯ: Росія змінила тактику застосування безпілотників, - Повітряні сили  На Великдень погода потішить теплом, але будуть грози і заморозки: прогноз на 5 травня  Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогнозвсі новини дня
Політика
Україна
08.11.2023 699

Вибори під час війни: у Раді заявили про "сумніви в легітимності" такого президента

Веніславський заявив, що обраний під час війни президент навряд чи вважатиметься легітимним.

521efe20f92a3984aff67df2f6d37310_08.11.23

Президентські вибори під час війни в Україні суперечитимуть конституційним засадам виборчого права і будуть підстави сумніватися в легітимності обраного під час воєнного стану президента. Пише ТСН. 

Про це заявив нардеп від "Слуги народу", представник президента у Верховній Раді Федір Веніславський, повідомляє LIGA.net.

Коментуючи питання президентських виборів під час війни, Веніславський пояснив, що навряд чи вдасться забезпечити дотримання конституційних принципів виборчого права в умовах воєнного стану.

Перш за все, йдеться про українців-жителів тимчасово окупованих територій, і тих, хто виїхали за кордон та не повернулися. За словами нардепа, в обох випадках забезпечити реалізацію виборчого права для цих груп людей "дуже складно".

Веніславський також переконаний, що в разі проведення президентських виборів під час війни не буде дотримано свободи перевиборчої агітації, свободи діяльності ЗМІ, політичних партій в умовах безпеки для життя та здоров'я тощо.

"Конституційні принципи виборчого права закріплені в розділі 3 Конституції України. Тому недотримання тих конституційних принципів дає стовідсоткові підстави для того, щоб сумніватися в легітимності наступного президента, хто б ним не був", — зазначив народний обранець.

Нагадаємо, напередодні голова МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що президент Володимир Зеленський зараз зважує всі "за" та "проти" проведення президентських виборів навесні 2024 року.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вибори під час війни: у Раді заявили про "сумніви в легітимності" такого президента 5.00 5 2
Політика / Україна
08.11.2023 699
Еще материалы раздела «Україна»