<
НОВИНИ ДНЯ: Українців попередили про погіршення погодних умов – подекуди град і шквали  Відстрочка від мобілізації через інвалідність батьків: як оформити  Чи готовий Путін до переговорів цього року: Пристайко про плани диктатора  Демократи закликали Пентагон навчити більше українських пілотів на F-16, - Politico  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозом  Родина Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - CNN  Вчені виявили іншопланетне життя у Сонячній системівсі новини дня
Політика
Україна
08.11.2023 272

В Україні заборонили використання феєрверків і петард – які обмеження

В Україні заборонили поширювати і застосовувати феєрверки і петарди.

0740e37cee7efd1f2f0914759d18dfba_08.11.23

В Україні від 6 листопада набув чинності закон про заборону більшості піротехнічних засобів, зокрема феєрверків і петард. Президент Володимир Зеленський підписав документ ще у травні 2023 року. Пише ТСН. 

Про це у Facebook повідомила народна депутатка України Євгенія Кравчук, яка була однією з авторів законопроєкту.

Вона уточнила, що ця заборона не стосується піротехнічних засобів класу F1 –  найтихіших та найбезпечніших.

"621 день війни. Точно не час, і ще довго буде не час, для петард і феєрверків. І якраз сьогодні, 6 листопада, набирає чинності закон, який забороняє використовувати та розповсюджувати більшість салютів, феєрверків і петард", - написала Кравчук.

Документом забороняється продаж і використання феєрверків (піротехнічних виробів, призначених для використання під час розважальних заходів) класів F2, F3, F4. Також закон забороняє продаж або передавання будь-яким способом феєрверків класу F1 особам, які не досягли 16-річного віку.

Нагадаємо, правоохоронці повідомили про підозру народному депутату Андрію Ніколаєнко, який вчинив смертельну ДТП на трасі Київ – Чоп на Житомирщині.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні заборонили використання феєрверків і петард – які обмеження 5.00 5 2
Політика / Україна
08.11.2023 272
Еще материалы раздела «Україна»