<
НОВИНИ ДНЯ: Байден назвав рішення Верховного суду щодо імунітету Трампа "небезпечним прецедентом"  Знайдено 44000–річного вовка, що чудово зберігся: в його шлунку можуть бути доісторичні віруси  Лукашенко видав чергову маячню про "бездітних політиків" на Заході, яким "нікому передати ген ненависті"  Вчені назвали дуже корисну звичку з віком: кому щодня потрібно їсти одну популярну страву  Супутники Юпітера та Сатурна вкриті придатними для життя океанами  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  НАТО розробляє план захисту військової допомоги Україні від "Трампа" – WSJвсі новини дня
Політика
Україна
09.11.2023 442

Ігнат назвав озброєння, яким Росія почала масово атакувати Україну: "Це серйозна загроза"

Ігнат назвав атаки КАБ "серйозною загрозою".

9cf2dcfd833373d24bad356382ab9b7a_09.11.23

Росія масово застосовує по Україні керовані авіабомби (КАБ). За добу може випустити до 100 боєприпасів. Пише ТСН. 

Про це 24 Каналу розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, зокрема, російські військові атакують КАБ українські позиції.

"Вони зробили щось на кшталт західного JDAM з бомбою ФАБ-500. Зробили там крила, блок управління, який дозволяє керованій авіабомбі летіти на відстань приблизно 70 кілометрів з місця пуску до місця влучання. Спочатку вони прицілювались, випробовували ці вироби, зокрема, по Херсонщині. Бериславський район дуже страждав", – сказав він.

Ігнат назвав атаки КАБ "серйозною загрозою". Та додав, що єдиною протидією є знищення носіїв - літаків Су-35 або Су-34, які випускають керовані авіабомби або з тимчасово окупованих територій України, або з моря, або з території Росії.

"Протидіяти літакам далекобійними зенітно-ракетними системами типу Patriot або літаками F-16 з ракетами, здатними діставати російські літаки Су. Принаймні відлякувати їх від наших кордонів, відтісняючи у такий спосіб", - сказав спікер ПС.

ТСН.ua розповідав, що таке КАБ, яка їхня дальність ураження та які є різновиди.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ігнат назвав озброєння, яким Росія почала масово атакувати Україну: "Це серйозна загроза" 5.00 5 2
Політика / Україна
09.11.2023 442
Еще материалы раздела «Україна»