<
НОВИНИ ДНЯ: Путін хоче покарати Шойгу за нездатність досягти цілей у війні в Україні: в ISW назвали ознаки  Рецепт заварної лимонної паски  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  З якими хворобами можуть мобілізувати: Міноборони опублікувало список  Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києвівсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
09.11.2023 516

Кличко про рішення забрати у громад військові податки: "Центральна влада не впоралася з фінансуванням армії"

Кличко каже, що це рішення вдарить по невеликих містах та містечках.

8eec8762de2340fcde6a7bc3b61aecd9_09.11.23

Мер Києва Віталій Клічко заявив, що український парламент фактично позбавив місцеву владу можливості допомагати ЗСУ. Пише ТСН. 

Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі.

За його словами, парламент позбавив місцеву владу можливості допомагати ЗСУ та спрямовувати кошти з бюджетів міст захисникам.

"Забравши у міст і селищ військовий ПДФО (ще й заднім числом), Верховна рада, уряд демонструють, що центральна влада не впоралася з фінансуванням армії. І тепер намагається перекласти це на місцеве самоврядування. Це при тому, що всі міста й так платять в Держбюджет 40% ПДФО своїх громад. А Київ - 60%. І всі міста також додатково спрямовують на допомогу захисникам кошти з бюджетів громад", - сказав Кличко.

Він також додав, що це рішення вдарить по невеликих містах та містечках, де військовий ПДФО становив значну частину бюджету.

“Ми повинні й робити все для допомоги ЗСУ, й не допустити занепаду в наших містах, містечках та селищах”, - підкреслив мер столиці.

Нагадаємо, що і мер Дніпра Борис Філатов висловився про скасування ПДФО. "Знімаю капелюха перед нашими парламентарями та урядовцями, які так технічно розіграли місцеве самоврядування", - сказав Філатов.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кличко про рішення забрати у громад військові податки: "Центральна влада не впоралася з фінансуванням армії" 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
09.11.2023 516
Еще материалы раздела «Столиця»