НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Україна
08.11.2023 539

Єврокомісія рекомендує розпочати переговори щодо вступу України до ЄС

Європейська комісія рекомендує розпочати переговори щодо вступу України до Європейського союзу.

Про це на брифінгу повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

За її словами, сьогоднішнє рішення є "історичним".

Вона наголосила, що Україна продовжує боротися проти агресії Росії, але проводить реформи у країні навіть під час війни.

Чиновниця сказала, що під час її візиту до Києва минулими вихідними її переконали, що Україна на 90% зробила необхідні кроки для подальшої євроінтеграції.

Йдеться про судову реформу, антикорупційну програму, деолігархізацію.

"На основі цього ми рекомендували розпочати переговори щодо вступу України в ЄС. Також рекомендуємо, щоб були окреслені рамки цих переговорів з одночасним продовженням реформ Україною, щоб це продовжилося у 2024 році", – сказала Урсула фон дер Ляєн.

Оценка материала:

5.00 / 1
Єврокомісія рекомендує розпочати переговори щодо вступу України до ЄС 5.00 5 1
Політика / Україна
08.11.2023 539
Еще материалы раздела «Україна»