<
НОВИНИ ДНЯ: Українським водіям "світять" нові штрафи – за що можуть покарати та яка сума  Українців попередили про погіршення погодних умов – подекуди град і шквали  Відстрочка від мобілізації через інвалідність батьків: як оформити  Чи готовий Путін до переговорів цього року: Пристайко про плани диктатора  Демократи закликали Пентагон навчити більше українських пілотів на F-16, - Politico  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозом  Родина Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - CNNвсі новини дня
Політика
Україна
08.11.2023 526

Єврокомісія рекомендує розпочати переговори щодо вступу України до ЄС

Європейська комісія рекомендує розпочати переговори щодо вступу України до Європейського союзу.

Про це на брифінгу повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

За її словами, сьогоднішнє рішення є "історичним".

Вона наголосила, що Україна продовжує боротися проти агресії Росії, але проводить реформи у країні навіть під час війни.

Чиновниця сказала, що під час її візиту до Києва минулими вихідними її переконали, що Україна на 90% зробила необхідні кроки для подальшої євроінтеграції.

Йдеться про судову реформу, антикорупційну програму, деолігархізацію.

"На основі цього ми рекомендували розпочати переговори щодо вступу України в ЄС. Також рекомендуємо, щоб були окреслені рамки цих переговорів з одночасним продовженням реформ Україною, щоб це продовжилося у 2024 році", – сказала Урсула фон дер Ляєн.

Оценка материала:

5.00 / 1
Єврокомісія рекомендує розпочати переговори щодо вступу України до ЄС 5.00 5 1
Політика / Україна
08.11.2023 526
Еще материалы раздела «Україна»