<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати смачний і поживний сендвіч на сніданок: рецепт з Instagram  Коли Собор архангела Гавриїла: історія свята, традиції  Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижня  Не "Слуга народу": під яким брендом партія Зеленського може піти на вибори  Як приготувати пухкі булочки для бургера: розповідає блогерка  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липні  В Україні від 1 вересня може здорожчати вартість пального: у ВР схвалив законопроєктвсі новини дня
Політика
Україна
09.11.2023 363

Контрактна армія в Україні: в Міноборони відповіли, чи зможуть це здійснити під час війни

Тим часом над системою рекрутингу відомство вже розпочало роботу.

2d56c23f88b17b981c5526180c89acd0_09.11.23

Збройні сили України не зможуть перейти на службу за контрактом під час війни, тому реалізувати один із пунктів нової концепції військової кадрової політики відомства до 2028 року, яку затвердив міністр оборони, поки тривають бойові дії, неможливо. Пише ТСН. 

Про це сказав в ефірі Радіо Свобода керівник управління преси та інформації Міністерства оборони Ілларіон Павлюк.

"Це не може бути реалізовано, доки триває війна. Контрактна армія – це питання мирного часу. І я б навіть додав, що це питання часу, коли Україна зможе собі дозволити не бути в постійній активній обороні", – додав він.

За словами Павлюка, концепція – це ще не план дій, власне, план і кроки мають бути напрацьовані.

Водночас над системою рекрутингу відомство вже розпочало роботу.

Він зауважив, що надзвичайно важливо збудувати механізм, коли кожен військовослужбовець матиме чітке розуміння, що з ним відбудеться у війську.

"Ми будемо працювати над тим, що ми зможемо максимально, виходячи із сильних якостей людини, з її кваліфікації і досвіду, пропонувати позиції, де ці якості будуть реалізовані якнайкраще", – додав Павлюк.

Раніше в Міноборони пояснили, що головний акцент концепції військової кадрової політики – гарантоване задоволення потреб ЗСУ в людях під час повномасштабної війни, інтеграція в євроатлантичний безпековий простір, взаємосумісність ЗСУ зі Збройними силами держав-членів НАТО.

Тим часом українські експерти зауважують, що кількість та якість армії залежать від економіки держави. Про досвід інших країн з цього питання читайте в матеріалі ТСН.ua.

Оценка материала:

5.00 / 2
Контрактна армія в Україні: в Міноборони відповіли, чи зможуть це здійснити під час війни 5.00 5 2
Політика / Україна
09.11.2023 363
Еще материалы раздела «Україна»