<
НОВИНИ ДНЯ: Байден назвав рішення Верховного суду щодо імунітету Трампа "небезпечним прецедентом"  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  Грози, град і шквали: українців попередили про різке погіршення погоди  На Україну і РФ чекає "смертельне літо": аналітики WSJ зробили невтішний прогноз  Оладки з кабачків із сиром та шинкою: рецепт швидкої та смачної страви  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Перший під час війни. Головні підсумки візиту Орбана до Українивсі новини дня
Політика
Росія
09.11.2023 370

Перший дзвіночок розпаду РФ: Кадиров звільнятиме чиновників, діти яких не говорять чеченською

Кадиров поскаржився, що "у дитячих садках, у школах дітей вчать російській мові".

5216ae1fb7e49d3780bc253a4dc8b167_09.11.23

Скандальний глава Чечні Рамзан Кадиров пригрозив звільненням підлеглим, чиї діти не знають чеченську мову. Пише ТСН. 

Про це передають російські пропагандистські видання.

"Ми робимо велику роботу з популяризації чеченської мови. Але буває, що діти представників моєї команди не часто знають чеченську мову. Таких чиновників почну звільняти з команди", – заявив "дон-дон".

Кадиров поскаржився на русифікацію у Чечні: "У дитячих садках, у школах навчають російської мови, і батьки часто заохочують це. Діти починають навіть думати російською мовою. У покоління, яке не розмовляє і не думає чеченською мовою, немає майбутнього".

Таку заяву "дон-дона" у Москві проігнорували і вирішили не коментувати. Тим часом так звані "Z-патріоти" обурилися такими висловлюваннями. Вони скаржаться, що "правових підстав для таких звільнень немає" (як нібито у вотчині Кадирова діє право), і натякають, що таку ініціативу можуть підхопити очільники інших національних республік у складі РФ, припинивши русифікацію. Як наслідок, це може призвести до зростання національної свідомості корінних народів РФ і загрожує розпаду країни-агресорки.

Ранше Рамзан Кадиров заявив про формування нового батальйону своїх головорізів. Назву для своїх бойовиків він вкрав у чеченських добровольців із ЗСУ. Деякі російські так звані "воєнкори" були обурені рішенням Кадирова назвати батальйон іменем Шейха Мансура, адже цей діяч присвятив своє життя боротьбі проти Російської імперії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Перший дзвіночок розпаду РФ: Кадиров звільнятиме чиновників, діти яких не говорять чеченською 5.00 5 2
Політика / Росія
09.11.2023 370
Еще материалы раздела «Росія»