<
НОВИНИ ДНЯ: Байден назвав рішення Верховного суду щодо імунітету Трампа "небезпечним прецедентом"  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  Грози, град і шквали: українців попередили про різке погіршення погоди  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозом  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Україна
09.11.2023 543

В ОПУ відреагували на мовний скандал із Фаріон: "Не кличте в ефіри таких"

Скандал довкола одіозної філологині не вщухає.

111d49978335abda8d0c40faf4f40ab1_09.11.23

В Офісі Президента відреагували на резонансний скандал за участю мовознавиці Ірини Фаріон, яка образили військових ЗСУ. Зокрема, українським медіа порадили не тиражувати персонажів, які не впливають на державні процеси. Пише ТСН. 

Про це в ефірі телемарафону сказав радник голови ОПУ Михайло Подоляк.

"Перше: всі, хто сьогодні захищає Україну – це герої України, для мене це крапка. Друге: мені здається, що військові достатньо чітко, файно, круто відповіли і будуть далі відповідати. Вони вміють себе захищати. І третє: просто прохання – не беріть в ефіри тих, хто не має впливу на процеси, які проходять в Україні", – наголосив радник.

На думку Подоляка, не останнім аспектом у цій темі є банальний хайп. Спершу люди сидять, їх ніхто не помічає,  а потім вони виходять і щось говорять.

"Після цього починається оцей дискурс, який немає ніякого відношення до реалій", – підсумував Михайло Подоляк.

Нагадаємо, заступник голови Комітету Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки нардеп Єгор Чернєв звернувся до СБУ з проханням перевірити висловлювання мовознавиці й колишньої народної депутатки Ірини Фаріон щодо військових ЗСУ. Вона заявила, що не вважає українцями тих військових, які говорять російською.

Оценка материала:

5.00 / 2
В ОПУ відреагували на мовний скандал із Фаріон: "Не кличте в ефіри таких" 5.00 5 2
Політика / Україна
09.11.2023 543
Еще материалы раздела «Україна»