<
НОВИНИ ДНЯ: Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робитивсі новини дня
Політика
Україна
09.11.2023 299

Санкції проти "Росатому" - питання найближчого часу, - Галущенко

Захід має запровадити санкції проти "Росатому" і припинити використовувати ядерні технології країни-агресора. Санкції - це справа найближчого часу.

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко під час зустрічей з сенаторами США у Вашингтоні, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міненерго.

Міністр привітав рішення Комітету у закордонних справах Палати представників США щодо підтримки законопроекту про передачу Україні заморожених активів РФ.

Міністр підкреслив, що це рішення - важливий етап на шляху до справедливості і відповідальності, активи ворога мають працювати для України - відновлення зруйнованого енергетичного сектору та економічного зростання нашої країни.

"Наступний етап та справа найближчого часу - це санкції проти "Росатому" та створення всіх передумов, аби світ припинив використовувати ядерні технології ворога. Абсурд, коли країна-член МАГАТЕ окупувала атомну станцію іншої країни МАГАТЕ, порушивши усі стовпи ядерної та радіаційної безпеки. І водночас продовжує продавати свої технології і отримувати від цього надприбутки, які витрачає потім на фінансування війни", - сказав він.

Оценка материала:

5.00 / 2
Санкції проти "Росатому" - питання найближчого часу, - Галущенко 5.00 5 2
Політика / Україна
09.11.2023 299
Еще материалы раздела «Україна»