<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Світ
10.11.2023 299

Нова фаза війни: навіщо РФ вкидає фейки про примушення до переговорів Заходом і розкол у владі

За словами Данілова, путінський режим останні 2 місяці вкидає шалені гроші в дезінформацію, на основі якої росіяни хочуть дестабілізувати ситуацію в Україну.

a415a4d128510539a4853eaf5aeff034_10.11.23

Кремль продукує фейки про те, що нібито Захід змушує Україну до переговорів з РФ, адже сам зацікавлений у переговорах. Пише ТСН. 

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов у коментарі "24 каналу".

Так, останніми тижнями в іноземних ЗМІ почали з'являтися публікації про те, що Захід нібито "тисне на Україну" про необхідність мирних переговорів з Росією. Однак ці повідомлення були спростовані як у Вашингтоні, так і у Києві.

"Росія дуже хоче підписати мирні угоди на користь своєї країни для того, щоб накопичити сили й перейти до наступної фази війни", – сказав Данілов.

Секретар РНБО нагадав, що згідно указу Володимира Зеленського від 22 грудня 2021 року лише президент, прем'єр та очільник МЗС можуть офіційно представляти позицію України на зовнішньополітичній арені. Усіх інші діячі мають письмово узгоджувати свою діяльність з МЗС.

За його словами, путінський режим останні 2 місяці вкидає шалені гроші в дезінформацію, на основі якої вони хочуть дестабілізувати ситуацію в Україну.

"Ми б'ємо в набат, звертаємося до всіх відповідних органів, щоб вони відслідковували усіх цих російських "гнид", які активізувалися останнім часом. РФ не має спроможності перемогти нас військовим шляхом. Єдине, що для них залишається – це питання внутрішньої дестабілізації", – каже Данілов.

Раніше в Офісі президента повідомили, що зараз Росія просуває щодо України 4 пропагандистські наративи: "заморожений конфлікт", "переговори", "санкції не працюють", "серед військово-політичного керівництва України розкол".

Нагадаємо, журналіст Саймон Шустер у своїй статті в TIME зазначав, що президент Зеленський категорично проти навіть тимчасового перемир'я, хоча анонімні співрозмовники нібито з оточення президента визнали, що Україні не досягти перемоги.

Також у The New York Times опублікували статтю про нібито розкол між Зеленським і Залужним.

Оценка материала:

5.00 / 1
Нова фаза війни: навіщо РФ вкидає фейки про примушення до переговорів Заходом і розкол у владі 5.00 5 1
Політика / Світ
10.11.2023 299
Еще материалы раздела «Світ»