<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Україна
10.11.2023 941

Зеленський розповів про втрати ЗСУ і назвав єдиний спосіб закінчення війни

Володимир Зеленський каже, що українських військових загинуло щонайменше уп'ятеро менше, ніж російських загарбників.

2a8ed5b66a44f449b3149464767b2ac0_10.11.23

Президент України Володимир Зеленський вперше заговорив про втрати ЗСУ на фронті та заявив, у який спосіб може закінчитися війна. Своє слово сказали і США. Тим часом у Росії дивно злетіли цифри виробництва автівок, якими відкупляються від родин загиблих. Подробиці читайте в ексклюзивному матеріалі Вікторії Гнатюк для TSN.UA.

Заява Зеленського

Зеленський виступив відеозв'язком на конференції Reuters Next, під час якої заговорив про українські та російські втрати, але зробив це філігранно.

"Але ви маєте знати: я не можу ділитися з вами нашими жертвами, нашими втратами, але можу сказати, що їх на сьогодні мінімум уп'ятеро менше", - сказав український президент.

Ситуація на фронті станом на 9 листопада

Не забуваємо, що Росія в декілька разів більша за Україну як територіально, так і за кількістю населення. Лише за 8 листопада ЗСУ ліквідували 1080 російських солдатів. А станом на 9 листопада втрати окупантів у війні проти України становлять близько 308720 бійців загиблими й пораненими. Нагадаємо, що Володимир Путін часткову могілізацію на Росії запровадив ще від 21 вересня 2022 року. Згодом міністр "мінубивств" Шойгу заявив, що під час мобілізації буде призвано 300 тисяч резервістів, які пройдуть підготовку перед відрядженням у так звану зону "СВО". А Держдума РФ дозволила відправляти на війну засуджених за тяжкі злочини, оті так звані загони "Шторм-Z". Своїх втрат Росія не визнає, а за загиблих бійців родинам дарують шубки.

Чому в Росії розрослося виробництво автомобілів

Іншим перепадає побільше. Дають ціле авто, щоправда, "Ладу". До слова, втрати Росія не визнає, а от виробництво автівок раптово злетіло вгору. В жовтні 2023 року "АвтоВАЗ" встановив новий рекорд із продажу, реалізувавши 40,9 тисячі автомобілів. Це найкращий результат за останні 10 років. Загалом за підсумками цього року було продано 283,5 тисячі нових машин. Це на 98% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Такого напливу ще не було, тачки штампують, як можуть, бо відкупатися від сімей якось треба. Правда, перепадає однаково не всім, бо більшість знищених військових у Росії вважають не мертвими, а зниклими безвісти, щоб не виплатити зайву копійку чи не подарувати зайву автівку.

Зеленський про перемогу

Водночас Володимир Зеленський заговорив і про перемогу над окупантами та назвав єдиний спосіб, у який може закінчитися війна.

"Насамперед вони мають вийти, тому що це реальний спосіб зупинити війну. Вони мають вийти, і після цього ми можемо розпочати дипломатичну платформу або шлях до того, як закінчити війну", - наголосив президент України.

Що каже Байден

Україна не готова поступатися територіями і Путіну це потрібно нарешті втямити. В тому, що всі міста й села будуть повернуті під контроль ЗСУ, твердо впевнений і президент США Джо Байден. Водночас США мають намір і надалі надавати Україні військову підтримку. Про це заявив координатор Ради національної безпеки Білого дому зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі.

Що знищили ЗСУ за добу

А поки боротьба триває, йде 624-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Протягом минулої доби відбулося 78 бойових зіткнень, повідомляють у Генштабі. Авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки і три – по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ уразили вісім артилерійських засобів, три склади боєприпасів, чотири райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога, а також три засоби протиповітряної оборони, радіолокаційну станцію, три станції радіоелектронної боротьби та ще одну важливу ціль противника.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський розповів про втрати ЗСУ і назвав єдиний спосіб закінчення війни 5.00 5 1
Політика / Україна
10.11.2023 941
Еще материалы раздела «Україна»