<
НОВИНИ ДНЯ: Липень в Україні розпочнеться зі спеки до +37: прогноз від синоптикині  Під Києвом з'явиться Національне військове меморіальне кладовище  Спека посилиться: синоптик розповіла про погоду на початку липня  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Політика
Світ
10.11.2023 264

Війна з ХАМАС коштує економіці Ізраїлю в 600 млн доларів на тиждень

Відсутність багатьох працівників на робочих місцях через війну з терористичним угрупуванням ХАМАС, що триває, коштує ізраїльській економіці приблизно 2,3 млрд шекелів (600 млн доларів) на тиждень, що становить близько 6% ВВП.

gettyimages_969742632_1_650x410_10.11.23

Про це йдеться у дослідженні Банку Ізраїлю, повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Times of Israel.

У звіті оцінюються щотижневі витрати за перші три тижні війни, що почалася 7 жовтня, і зниження пропозиції робочої сили пояснюється масовою мобілізацією солдатів запасу, евакуацією жителів південних і північних районів, а також закриттям системи освіти, що ускладнює роботу батьків.

Розрахунок витрат включає 1,25 млрд шекелів через повне закриття навчальних закладів, 590 млн шекелів через відсутність на роботі 144 тисяч евакуйованих мешканців із постраждалих від війни районів і близько 500 млн шекелів через мобілізацію близько 360 тисяч військовослужбовців запасу.

Часткове відкриття системи освіти в останні дні може знизити витрати, зазначає центральний банк.

Війна в Ізраїлі

7 жовтня ХАМАС атакував Ізраїль. Терористи вбивали, а також викрадали військових та цивільних. Зокрема, Ізраїль регулярно обстрілювали із Сектору Газа. Тель-Авів зі свого боку розпочав операцію проти терористів.

27 жовтня представник ЦАХАЛ Даніель Хагарі заявив про початок наступальної активності на Секторі Газа. Після цього Збройні сили Ізраїлю почали завдавати ударів територією.

За даними ЦАХАЛу, ХАМАС втратив контроль над північною частиною Сектору Гази.

Раніше ізраїльські ЗМІ з посиланням на дані Мінфіну Ізраїлю говорили, що вартість війни Ізраїлю з ХАМАСом у Секторі Газа становитиме до 51 млрд доларів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Війна з ХАМАС коштує економіці Ізраїлю в 600 млн доларів на тиждень 5.00 5 1
Політика / Світ
10.11.2023 264
Еще материалы раздела «Світ»