<
НОВИНИ ДНЯ: Соціальна оренда: в Україні хочуть зробити житло доступним для всіх – законопроєкт  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Україна може зіткнутися із тиском, щоб продемонструвати успіхи на фронті до виборів у США – FT  Рецепт зеленого борщу зі щавлем  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  Стало відомо, коли перші F-16 з пілотами з'являться в Україні  Захід "прорвало" з допомогою Україні: все про зброю на мільярди, далекобійні ракети, ППО та хто ще вагаєтьсявсі новини дня
Політика
Україна
10.11.2023 456

Росія оголює свої кордони, перекидаючи ППО на український фронт, - британська розвідка

Після повідомлень про втрати минулого тижня кількох російських ракетних комплексів великої дальності С-400 новий аналіз показує, що для збереження прикриття над Україною Росії доведеться перерозподілити ЗРК, які зазвичай захищають віддалені частини Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у повідомленні, найкращі російські ЗРК великої дальності, такі як С-400, здатні вражати цілі на дальності до 400 км.

За даними британської розвідки, переміщення систем, розташованих у стратегічно важливих місцях, а також уздовж кордонів Росії, майже напевно послабить російську протиповітряну оборону на її периферії.

"Перерозподіл коштів стратегічної протиповітряної оборони ще раз продемонструє, як конфлікт в Україні продовжує надмірно перенапружувати російські збройні сили та обмежувати її здатність зберігати базову оборону на своїй широкій території", - зазначають у Міноборони Британії.

Втрати ППО

На початку листопада британська розвідка повідомляла, що за останній тиждень внаслідок ударів Сил оборони України російські війська могли втратити щонайменше чотири пускові установки зенітно-ракетних комплексів великої дальності.

Нагадаємо, вночі 30 жовтня Сили оборони України успішно вразили стратегічний об'єкт системи ППО в окупованому Криму на західному узбережжі.

Також 25 жовтня ЗСУ знищили систему стратегічної ППО С-400 біля окупованого Луганська.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія оголює свої кордони, перекидаючи ППО на український фронт, - британська розвідка 5.00 5 1
Політика / Україна
10.11.2023 456
Еще материалы раздела «Україна»