<
НОВИНИ ДНЯ: Байден назвав рішення Верховного суду щодо імунітету Трампа "небезпечним прецедентом"  Лукашенко видав чергову маячню про "бездітних політиків" на Заході, яким "нікому передати ген ненависті"  Вчені назвали дуже корисну звичку з віком: кому щодня потрібно їсти одну популярну страву  Супутники Юпітера та Сатурна вкриті придатними для життя океанами  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  НАТО розробляє план захисту військової допомоги Україні від "Трампа" – WSJ  Для здоров'я та схуднення: рецепт супу з 10 овочів та траввсі новини дня
Політика
Україна
11.11.2023 396

Навіщо Путіну Авдіївка: експерт назвав “велику мету” господаря Кремля

Президент держави-агресорки намагається продемонструвати потужність російської армії перед своїми союзниками у світі.

7612d86c88badc3b8f9624ad65697d3c_11.11.23

Успішним оточенням Авдіївки президент РФ Володимир Путін прагне продемонструвати своїм союзникам, насамперед Китаю, спроможність російської армії до наступальних операцій.

Таку думку висловив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ефірі телеканалу “Еспресо”. Пише ТСН. 

"Насправді Авдіївка – це вікно Путіна на геополітичну арену. Це той напрямок, на якому Путін свого часу розраховував провести успішну операцію, оточити Авдіївку і продемонструвати для своїх союзників, насамперед для Сі Цзіньпіна, що він ще спроможний проводити організації атак, і армія РФ має наступальний потенціал”, - стверджує він.

За словами експерта, атака на Авдіївку не випадково збіглася з тим, що Путін під час зустрічі з китайським лідером заявив про готовність до переговорів.

“Він дуже був впевнений, що армія РФ проведе успішний удар на Авдіївку і зможе продемонструвати момент оточення", - прокоментував голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ.

Іван Тимочко зазначив, що після невдачі російських військ Путін прилетів до Ростова-на-Дону, де розташований штаб окупаційної армії, з "привітом".

“Російські військові зрозуміли, якщо вони припинять атаку чи відступлять на Авдіївському напрямку, то це означатиме для них смерть у прямому розумінні. Тому загарбники акумулювали там всі свої сили. На цей момент вже притягнули біля трьох загальновійськових армій, не рахуючи дивізії десантників, морської піхоти, "Шторм Z", чого там тільки немає", - зауважив він.

При цьому Іван Тимочко впевнений, що попри такі зусилля у найближчій перспективі ворогу не вдасться зайняти Авдіївку.

Нагадаємо, речник 110-ї окремої механізованої бригади Антон Коцуконь повідомив, що окупанти продовжують точкові атаки на Авдіївку піхотою і збирають боєприпаси та резерви для нових хвиль наступу на місто.

Оценка материала:

5.00 / 1
Навіщо Путіну Авдіївка: експерт назвав “велику мету” господаря Кремля 5.00 5 1
Політика / Україна
11.11.2023 396
Еще материалы раздела «Україна»