<
НОВИНИ ДНЯ: Байден назвав рішення Верховного суду щодо імунітету Трампа "небезпечним прецедентом"  Знайдено 44000–річного вовка, що чудово зберігся: в його шлунку можуть бути доісторичні віруси  Лукашенко видав чергову маячню про "бездітних політиків" на Заході, яким "нікому передати ген ненависті"  Вчені назвали дуже корисну звичку з віком: кому щодня потрібно їсти одну популярну страву  Супутники Юпітера та Сатурна вкриті придатними для життя океанами  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  НАТО розробляє план захисту військової допомоги Україні від "Трампа" – WSJвсі новини дня
Політика
Європа
11.11.2023 600

Коли Україна зможе вступити в ЄС: в уряді дали прогноз

Україна зможе виконати всі умови за два роки після початку перемовин про вступ до Європейського Союзу.

dscf6691_enhanced_rd_id91949_1300x867_1_650x410_11.11.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгу Стефанішину.

Як зазначила Стефанішина під час спільної прес-конференції з послом ЄС в Україні Катаріною Матерновою, протягом останнього року Україна готувалася до початку перемовин незалежно від того, буде ухвалене це рішення чи ні.

"Ми провели самооцінку, селф-скринінг. Це офіційна процедура, яка почнеться після відкриття перемовин. Вона зазвичай триває три роки. Два - це дуже швидкий період. Три роки - чотири, можливо, більше. Ми вже цю роботу зробили і маємо рішення ЄК, яке можна виконувати прямо зараз", - сказала вона.

За її словами, попри подальші політичні моменти, пов'язані з перемовинами, Україна вже починає готуватися, вже починається скринінг і підготовка переговорної рамки. "Україна сама визначає динаміку. І до тих пір, поки Україна буде рухатися активно, думаючи на 10 кроків вперед, до тих мір ми можемо бути спокійними", - зазначила Стефанішина.

"Я теж завжди говорила два роки. Але у своєму розумінні, я мала на увазі два роки після початку перемовин. Я бачу, що Україні реально за два роки виконати свою домашню роботу", - додала вона.

Переговори про вступ до ЄС

Нагадаємо, Україна у 2022 році отримала статус кандидата на вступ до ЄС.

У своєму звіті 8 листопад Єврокомісія рекомендувала розпочати переговори щодо вступу України до ЄС. Рішення буде ухвалено лідерами країн ЄС на саміті 14 грудня. Для відкриття переговорів потрібна згода всіх лідерів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Коли Україна зможе вступити в ЄС: в уряді дали прогноз 5.00 5 1
Політика / Європа
11.11.2023 600
Еще материалы раздела «Європа»