<
НОВИНИ ДНЯ: Сім місяців на "паузі". Коли повністю запрацює синя гілка метро у Києві  Українським водіям "світять" нові штрафи – за що можуть покарати та яка сума  Українців попередили про погіршення погодних умов – подекуди град і шквали  Відстрочка від мобілізації через інвалідність батьків: як оформити  Чи готовий Путін до переговорів цього року: Пристайко про плани диктатора  Демократи закликали Пентагон навчити більше українських пілотів на F-16, - Politico  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
10.11.2023 385

Пентагон зменшує обсяг пакетів військової допомоги Україні

У Міністерстві оборони США заявили, що продовжать постачати Україні військову допомогу, однак розмір пакетів буде зменшено.

Про це на брифінгу заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх.

Вона нагадала, що Міноборони запропонувало додатковий пакет на підтримку України, Ізраїлю та для забезпечення безпеки в Індійсько-Тихоокеанському регіоні, проте Конгрес не прийняв цей запит.

«Ми продовжимо надавати Україні військову допомогу, але в менших обсягах. Це пов'язано з тим, що Конгрес поки не виділив додаткові кошти. Ми закликаємо Конгрес ухвалити запит президента, щоб ми могли продовжувати надавати Україні необхідну допомогу», — заявила Сінгх.

Заступниця речника Пентагону також додала, що США вже витратили понад 95% від виділених Україні $62,3 млрд.

«У нас все ще залишилася невелика кількість можливостей у рамках програми PDA, але, як ви бачили, наші пакети стають меншими, тому що нам довелося зменшити підтримку України», — наголосила вона.

Разом із тим, Сінгх зауважила, що допомогу Україні надають союзники та партнери в рамках формату «Рамштайн».

«У середині листопада відбудеться ще одне засідання, на якому ми узгодимо подальші кроки. Союзники та партнери продовжуватимуть надавати допомогу Україні, у тому числі військову» — підсумувала вона.

Оценка материала:

5.00 / 1
Пентагон зменшує обсяг пакетів військової допомоги Україні 5.00 5 1
Політика / Україна
10.11.2023 385
Еще материалы раздела «Україна»