<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Україна
10.11.2023 913

Українські пілоти вже навчаються на F-16 в повітрі

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що українські пілоти вже проходять підготовку на винищувачах F-16 безпосередньо в небі.

Про це він розповів в ефірі телемарафону.

Ігнат зазначив, що навчання льотчиків ЗСУ на цих західних літаках "просувається згідно з планом".

"Процес пішов - і це найголовніше. Партнери не надто хочуть деталізувати процес проходження навчання. Але те, що пілоти вже навчаються на F-16 в повітрі безпосередньо", – сказав речник ПС.

За його словами, наразі розпочали навчання не всі українські пілоти, які навчаються експлуатації винищувачів.

"Не всі, звісно. Деякі пілоти вже проходять підготовку в небі з інструктором на бойових літаках. Тому все йде за планом", – підсумував він.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний попереджав, що коли Україна врешті отримає західні винищувачі F-16, то не слід очікувати, що вони будуть такими корисними, як вважалося з самого початку. Він пояснив це тим, що за час очікування російська сторона встигає покращувати свою протиповітряну оборону.

Оценка материала:

5.00 / 2
Українські пілоти вже навчаються на F-16 в повітрі 5.00 5 2
Політика / Україна
10.11.2023 913
Еще материалы раздела «Україна»