<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощівсі новини дня
Політика
Україна
12.11.2023 363

Чому ЗСУ, ймовірно, не вдасться повторити успіх Херсонської операції: думка експертів

Українські воїни наразі не можуть проводити настільки масштабні наступи, як торік під час звільнення Херсону. Протягом місяців ворог зміцнював свої позиції на півдні.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Річниця свободи. Як Україна поверталася до Херсона: хроніка унікальної операції".

Підрив Каховської ГЕС

"Ми не можемо проводити настільки масштабні наступи через те, що противник кілька місяців зміцнював свої позиції на півдні. Але і тут можливі рішення, частково ми бачимо їх зараз на лівобережжі. Думаю, в наші плани входило просування з правого берега на лівий, але росіяни підірвали дамбу Каховської ГЕС і це сплутало наші плани. Сподіваюся, всі моменти враховані, і наші військові мають план дій. Як казав президент, нам треба більше зброї", - заявив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Унікальність операцій

За словами військового експерта Владислава Селезньова, кожна операція є унікальною за складом сил, засобів, а також іншими факторами, серед яких погодні й географічні умови.

На його думку, ймовірно, не варто розраховувати на те, що Херсонський наступ зможе повторитись до найменших деталей.

"А щодо ключових моментів, які забезпечать Україні позитив на фронті, їх нещодавно перерахував головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний: перевага в повітрі, посилення радіоелектронної та контрбатарейної боротьби, а також нарощування резервів", - додав Селезньов.

Визволення Херсона

Минулого року наші воїни провели успішний контрнаступ на півдні України під час якого вдалось звільнити від ворога правобережну частину Херсонської області. Також під контроль повернувся й Херсон. Це був єдиний обласний центр, який був окупований росіянами у лютому-березні 2022 року.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чому ЗСУ, ймовірно, не вдасться повторити успіх Херсонської операції: думка експертів 5.00 5 2
Політика / Україна
12.11.2023 363
Еще материалы раздела «Україна»