<
НОВИНИ ДНЯ: Грозові зливи та спека. Синоптик дала прогноз на 29 червня в Україні  Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умовивсі новини дня
Політика
Світ
13.11.2023 553

На дві проросійські країни чекає зміна режиму: західний політолог описав Європу після закінчення війни

На думку політолога, Україна матиме найбільший вплив у західній частині пострадянського простору.

0066a617f66c3e92bb46fca582c45d42_13.11.23

У разі перемоги України буде зовсім інша Європа із іншими "центрами політичної гравітації". Пише ТСН. 

Таку думку висловив політолог, професор україністики Університетського коледжу Лондона Ендрю Вілсон в ефірі телемарфону у суботу, 11 листопада.

"Гадаю, ми бачимо кінець пострадянського простору. Народам треба визначатися, чи продовжувати існування разом з Росією під впливом спадку СРСР. Україна зараз досить швидко відмежовується цього, як і деякі інші країни, тому що і м’яка, і жорстка сила Росії нині дуже зменшилася. І ми вже бачимо – Азербайджан вже цим скористався. Після війни ж Україна матиме найбільший вплив у західній частині пострадянського простору і вона буде найважливішім гравцем між Балтикою та Чорним морем", - сказав він.

На його думку, після перемоги України зміниться режим у Білорусі та Грузії, а Молдова може вступити у ЄС та НАТО.

"Наслідки для Європи в цілому теж залежатимуть від того, як завершиться війна. Україна може стати частиною поясу важкоозброєних держав – високі видатки на військо, великі армії, як у Польщі, і запити європейської політики щодо безпеки будуть значно вищими. Щодо України і Молдови, думаю, вони завершать свій шлях вступу до ЄС і до НАТО", - вважає політолог.

Нагадаємо, раніше полковника ЗСУ Роман Світан спрогнозував, коли закінчиться війна в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
На дві проросійські країни чекає зміна режиму: західний політолог описав Європу після закінчення війни 5.00 5 2
Політика / Світ
13.11.2023 553
Еще материалы раздела «Світ»