НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
12.11.2023 378

Міністр розповів, якої температури чекають росіяни для масованих обстрілів

Міністр енергетики Герман Галущенко вважає, що росіяни завдаватимуть масовані ракетні удари по українській енергетичній інфрастуктурі, коли температури повітря тривалий час буде нижче нуля.

Про це Галущенко заявив в ефірі телемарафону.

"Мені здається, вони чекають суттєвого падіння температури, щоб вона тривалий час трималася на мінусі, і тоді будуть завдавати удари. В такому випадку, безумовно, низька температура додає шкоди. Насправді тут нема якоїсь позначки, будь-яка мінусова температура вже підвищує ризики", – зазначив він.

Галущенко зазначив, що росіяни не припиняли атаки по енергетичній інфраструктурі навіть влітку.

"Вони атаки не зупиняли насправді, вони атакували й влітку. Ми не деталізуємо інформацію, про які об’єкти йдеться і які наслідки", – сказав він.

"Поки ми не бачимо саме масованих атак, які були 10 жовтня (2022 року – ред.), коли вони використали під 100 ракет. Ми маємо інформацію, що вони до цього готуються, ми будемо відповідним чином реагувати", – додав міністр.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міністр розповів, якої температури чекають росіяни для масованих обстрілів 5.00 5 1
Політика / Україна
12.11.2023 378
Еще материалы раздела «Україна»