<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Світ
13.11.2023 337

Росія використовує історію як зброю – розвідка Британії пояснила цілі Кремля

Керівництво Росії все більше використовує історію як зброю, щоб насадити антизахідні настрої росіянам та залякати західних сусідів РФ.

ea84b8d9790a11b27d46ee88437b6111_13.11.23

Федеральне архівне агентство Росії опублікувало збірник документів "Про історичну єдність росіян і українців". Пише ТСН. 

Про це пише Міністерство оборони Великої Британії.

Збірник починається статтею президента Росії Володимира Путіна на цю тему, опубліковану в липні 2021 року, а одразу за нею йде його звернення щодо ситуації в Україні, виголошене 21 лютого 2022 року, напередодні повномасштабного вторгнення Росії.

"У книзі представлено 242 документи, починаючи від 11 століття і закінчуючи 20 століттям, які використовуються для виправдання нинішньої політики Кремля і нібито підтверджують твердження про те, що іноземна підривна діяльність перетворила Україну на "антиросійську" державу. Документи супроводжуються інтерпретаційними коментарями Путіна", - йдеться у повідомленні.

Минулого тижня колишній президент Росії Дмитро Медведєв написав статтю про історію російсько-польських відносин, зазначають британські аналітики.

Експрезидент РФ звинуватив Польщу в проведенні агресивної ревізіоністської "русофобської" політики, попередивши, що це може "призвести до знищення польської державності, і погрожуючи, що Росія і Білорусь здатні надати адекватну військову відповідь у разі необхідності".

У Міноборони Британії зазначили, що використання історії як зброї з боку російського керівництва посилюється, і це спрямовано на прищеплення антизахідних настроїв російському населенню та залякування безпосередніх західних сусідів Росії.

Нагадаємо, диктатор Путін видав черговий маразм про історію України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія використовує історію як зброю – розвідка Британії пояснила цілі Кремля 5.00 5 1
Політика / Світ
13.11.2023 337
Еще материалы раздела «Світ»