<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Україна
13.11.2023 522

Російська армія може зламатись: ексдиректор ЦРУ про ситуацію на фронті

Ексдиректор ЦРУ розповів про стратегію перемоги над Росією.

7ef310abf878b87725075d8d2c2bfa26_13.11.23

Колишній директор головного розвідувального управління при уряді США (ЦРУ) Девід Петреус зазначив, що Україна зможе перемогти у війні, яку розв'язала Росія, завдяки США, іншим членам НАТО та країнам Заходу. Пише ТСН. 

Про це ексдиректор ЦРУ розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"А також загальнонаціональній відданості справі, якої Росія не має. Росія не мобілізувалась повністю так, як це робить Україна. Україні, очевидно, доведеться продовжувати це робити, оскільки українське населення становить менше третини населення Росії, а її економіка ще менша порівняно з російською", - зазначив він.

Петреус наголосив, що українці розуміють, за що вони воюють, – це війна за незалежність, це боротьба за виживання. Натомість російські солдати навколо бачать українців, які їх ненавидять на території, яку вони окупували.

"Тому життя російського призовника чи мобілізованого не можна назвати особливо щасливим. Додайте сюди ще важкі умови, бруд, окопи, погана їжа, недосвідчені офіцери. Отже, не можна виключити можливість того, що в якийсь момент вони можуть зламатись, і те, що зараз є позиційною війною, може перетворитися на маневрову", - наголосив. Девід Петреус.

За його словами, потрібно посилювати фінансово-економічні, персональні санкції та експортні обмеження проти Росії. Росію треба переконати, що поле бою в Україні для неї не раціональне, цю війну вони не можуть продовжувати, їх потрібно переконати, що ціна для тилу занадто велика.

Ексдиректор ЦРУ також прокоментував ситуацію, що склалась на фронті.

Девід Петреус вважає, що на фронті все залежить знову ж таки від підтримки НАТО та Заходу. Від того, чи здатна буде Україна акумулювати додаткові сили на противагу Росії, яка ще не повністю мобілізувалася. І схоже, Путін не хоче цього робити.

"Він радо звалив тягар цієї війни на тих, хто живе за межами Москви, на тих, хто перебуває в більш віддалених республіках, куди повертається основна частина мішків із трупами. Це також залежить від того, чи можуть росіяни в певний момент зламатись і посипатись. Бойовий дух має величезний вплив на війні. Практично в кожному конфлікті сторона, яка може акумулювати найбільшу рішучість, силу духу, проявити новаторство і мужність на полі бою, часто переважає", - резюмував він.

Нагадаємо, полковник ЗСУ попередив про величезне "поповнення" в Росії – "буде складна осінь та зима".

Оценка материала:

5.00 / 2
Російська армія може зламатись: ексдиректор ЦРУ про ситуацію на фронті 5.00 5 2
Політика / Україна
13.11.2023 522
Еще материалы раздела «Україна»