<
НОВИНИ ДНЯ: Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києві  Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛК  У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військ  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Україні  Шалені черги біля ТЦК Києва: в Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуваннямвсі новини дня
Політика
Україна
13.11.2023 268

Пострах для російських кораблів: український флот морських дронів за рік атакував 7 ворожих суден

Унікальна розробка змінює доктрину ведення війни в морі та змушує росіян боятися за свої кораблі.

0850f6c35cdfcbb60fc78616967844f5_13.11.23

11 листопада 2022 року в Україні розпочався збір на перший у світі флот морських дронів. Упродовж року цією зброєю було пошкоджено або потоплено щонайменше сім суден Чорноморського флоту РФ. Пише ТСН. 

На платформі UNITED24 опубліковано відео, присвячене річниці створення цього постраху для російських кораблів.

“Це унікальна розробка, яка змінює доктрину ведення війни в морі та змушує росіян боятися за свої кораблі”, - йдеться у підписі до опублікованих кадрів, на яких нагадують, як створювався цей флот ударних надводних дронів.

У списку пошкоджених або знищених російських суден: фрегат “Адмірал Макаров”, тральщик “Іван Голубець”, середній розвідувальний корабель “Іван Хурс”, патрульний корабель “Сергій Котов”, великий десантний корабель “Новоросійськ”, десантні катери “Акула” та “Серна”, а також виносний пристрій для прийому нафти - “нафтовий маяк”.

“Атаками наших дронів захоплюється весь світ. І це лише початок. Продовжуємо розвивати та вдосконалювати технологію, щоб ви бачили ще більше уражених російських кораблів у новинах”, - стверджують на платформі UNITED24.

Нагадаємо, 10 листопада уражені українськими надводними ударними дронами біля берегів тимчасово окупованого Криму два російські десантні катери пішли на дно.

Оценка материала:

5.00 / 2
Пострах для російських кораблів: український флот морських дронів за рік атакував 7 ворожих суден 5.00 5 2
Політика / Україна
13.11.2023 268
Еще материалы раздела «Україна»