<
НОВИНИ ДНЯ: Що буде, якщо ігнорувати повістки і не оновити дані в ТЦК  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусів  Мобілізація по-новому: ухилянтів попередили про найжорсткіше покарання  Як правильно оформити реструктуризацію кредиту і чому це потрібно робити  В Україну вже йде потепління: де в четвер пригріє, а де пройдуть дощі  Хакери КНДР крадуть криптовалюту на мільйони доларів і успішно відмивають, - Reuters  Мобілізація в Україні. Повний перелік хвороб, з якими точно не беруть на службувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
13.11.2023 2905

Учені нарешті з'ясували, чому час сповільнюється перед лицем смерті

Уповільнення часу насправді пов'язане з нашим мозком.

5921fb256eb4b541216b1b092f1bfbd7_13.11.23

У новому дослідженні вчені з'ясували, чому люди, які зіткнулися майже фатальним досвідом, відчули ніби час сповільнюється. Пише ТСН. 

 

Про це пише Daily Mail.

Психологиня з Ліверпульського університету Джона Мурса в Англії Рут Огден пояснила, чому час може сповільнюватися під час автокатастрофи, серцевого нападу або інших подій, що ставлять нас перед лицем смерті.

На думку дослідниці, уповільнення часу насправді пов'язане з нашим мозком. По суті, він робить усе, щоб збільшити наші шанси на виживання. Передбачається, що сповільнення часу, яке ми відчуваємо, може означати, що мозок переходить у гіперфокусування, внаслідок чого в людини більше шансів відреагувати на ситуацію.

Зі слів Огден, те, як наш мозок обробляє час, тісно пов'язане з тим, як він обробляє емоції. Це пояснюється тим, що ділянки мозку, які регулюють емоції, пов'язані з обробленням часу. Під час загострення емоцій відбувається активація, викликана мозком, щоб зберегти якусь стабільність — це змінює його здатність обробляти час.

Видання нагадує, що ще 2017 року професор соціології в коледжі Еккерд Майкл Флаерті виявив, що час може сповільнюватися не тільки на порозі смерті, а й коли людина вирушає в нову подорож. Вчений запевняв, що відчуття часу може сповільнюватися, коли ми стикаємося з новим досвідом, наприклад, опановуємо складну навичку або вирушаємо у відпустку в раніше невідоме місце.

Раніше вчені дізналися, чим пахне смерть.

Оценка материала:

5.00 / 1
Учені нарешті з'ясували, чому час сповільнюється перед лицем смерті 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
13.11.2023 2905
Еще материалы раздела «Суспільство»