<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Україна
14.11.2023 870

Скандал з Фаріон і студентом із Криму: омбудсман Лубінець звернувся до СБУ

Омбудсман Дмитро Лубінець різко відреагував на черговий скандал з екснардепкою і мовознавицею Іриною Фаріон та кримським студентом.

4ef9e4a1690e990e7f6212d072100457_14.11.23

Дмитро Лубінець наголосив, що Ірина Фаріон як народна депутатка ВРУ 7 скликання мала б знати про важливість захисту персональних даних. Пише ТСН. 

Про це омбудсман написав у своєму Telegram.

"Народний депутат ВРУ 7 скликання і мала б знати про важливість захисту персональних даних. Однак, ця людина публічно надала прізвище, ім’я, місце навчання хлопця, які дали змогу росіянам ідентифікувати цього студента", - наголосив Лубінець.

Він зауважив, що зараз не є таємницею факт тиску окупаційної адміністрації у Криму на людей, які дотримуються проукраїнських поглядів. Про це постійно повідомляють і правозахисники, і медіа.

"Однак це не спинило Фаріон в умовах воєнного стану розголосити персональні дані хлопця. А це може мати й вже має (!) наслідки. Це не тільки втручання у приватне життя особи, але і спричинена загроза особистої безпеки та життя студента. Втім, вона, з одного боку вчиняла кримінальний злочин, з іншого боку, підіграла окупантам. Результат очевидний!" - наголосив Лубінець.

Тож я у зв’язку з фактом розголошення конфіденційної інформації омбудсман звернувся до Служби безпеки України "для належного реагування", аби дії громадянки України "проаналізували належним чином і надали юридичну оцінку".

Нагадаємо, екснардепка та філологиня Ірина Фаріон знову опинилися в центрі скандалу. Цього разу через її дописи до проукраїнського студента у Криму Максима Глібова навідалась Федеральна служба безпеки РФ.

Так, у своєму Telegram-каналі Фаріон опублікувала скриншот листа від студента-першокурсника філологічного факультету у Севастополі Максима Глібова, у якому він написав, що чекає на Збройні сили України в рідній Керчі та Севастополі. Після цього юнаком почав "займатися" окупаційний "Центр боротьби з екстремізмом" російського Міністерства внутрішніх справ.

Оценка материала:

5.00 / 3
Скандал з Фаріон і студентом із Криму: омбудсман Лубінець звернувся до СБУ 5.00 5 3
Політика / Україна
14.11.2023 870
Еще материалы раздела «Україна»