<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Україна
14.11.2023 734

ЗСУ посилили свої позиції на лівому березі Херсонщини, окупантів можуть відрізати від Криму – ISW

ЗСУ витісняють ворога з окупованого берега Дніпра і вже значно просунулись на схід від села Кринки.

caf83bebd579bb2703fce0ada9a83a1c_14.11.23

Сили оборони України досягли незначного успіху на лівому березі Херсонської області і незначно просунулися на північний схід від Херсона. Також наші захисники на лівобережжі можуть перерізати російські логістичні маршрути до Криму, цим стурбовані окупанти. Пише ТСН. 

Про це повідомляють в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики посилаються на російських війскових блогерів, які стверджують, що ЗС РФ намагалися та не змогли відтіснити українські війська від Кринок.

Зокрема, Сили оборони здійснюють наступальні операції біля Пойми та Піщанівки і перекинули додатковий особовий склад в район Кринок, щоб перерізати російські лінії матеріально-технічного забезпечення та завдати удари по інфраструктурі, яка з’єднує російську лінію фронту з тиловими районами в тимчасово окупованому Криму, Херсонській та Запорізькій областях.

Також окупанти стверджують, що ЗСУ просуваються до траси E58 Олешки-Кам'янка, і можуть загрожувати російським позиціям біля перехрестя E58-E97 на південь від лінії Пойма-Піщанівка-Підстепне.

Нагадаємо, 20 жовтня ISW констатував, що український наступ на лівому березі Дніпра на Херсонщині видаються масштабними, ніж ті рейди, що було раніше. Геолокаційні кадри показують, що ЗСУ зберігають присутність вздовж берегової лінії Дніпра та біля Антонівського мосту. Цього ж дня до Херсонщини приїхав Зеленський, де провів нараду та вручив нагороди.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЗСУ посилили свої позиції на лівому березі Херсонщини, окупантів можуть відрізати від Криму – ISW 5.00 5 2
Політика / Україна
14.11.2023 734
Еще материалы раздела «Україна»