<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Політика
Україна
14.11.2023 333

Комплекси "Бук-М1" вдалося переобладнати під ракети зі США: деталі від Ігната

Комплекси довелося переобладнати у зв’язку з дефіцитом радянських ракет. Наразі такі ракети є лише у Росії.

eaefb50d4ccfe1faab751baff40e0110_14.11.23

ЗРК "Бук-М1", які перебувають на озброєнні України, вдалося переобладнати під американські ракети, і вже є гарні результати їхнього застосування на полігонах. Пише ТСН. 

Про це речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів у інтерв'ю Radio NV.

Ігнат повідомив, що за заявами західних партнерів (українці вже це підтвердили), в українських військових є гарні результати бойового застосування на полігоні у США зенітних ракетних комплексів Бук-М1, які переобладнані, адаптовані під американські ракети, що можуть посилити ППО України.

Навіщо "Бук-М1" переобладнали під американські ракети

Речник ПС пояснив детальніше, навіщо "Бук-М1" переобладнали під американські ракети.

"Є дефіцит радянських ракет. "Бук-М"1, С-300 – це те, що є лише в Росії, і можна взяти лише там. Ми вже від країн Заходу і так багато отримали цих ракет, якими ми захищаємо наш повітряний простір. Ми ще ними продовжуємо захищати, але все ж потрібно шукати кроки, шляхи, такі як схрещення радянського з американським. Вони [захищають], нехай і на невеликому радіусі. Ракети Sea Sparrow зможуть допомогти захистити об'єкти критичної інфраструктури передусім", – розповів Ігнат.

До слова, раніше речник Повітряних сил відповів на запитання, які системи ППО є найефективнішими.

Оценка материала:

5.00 / 1
Комплекси "Бук-М1" вдалося переобладнати під ракети зі США: деталі від Ігната 5.00 5 1
Політика / Україна
14.11.2023 333
Еще материалы раздела «Україна»