<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.11.2023 491

Як не прогадати і купити найсолодші мандарини: 4 способи, що допоможуть вибрати стиглі фрукти

Щоб вибрати найсмачніші мандаринки, просто дотримуйтеся цих простих рекомендацій, і ви будете задоволені смаком.

46a7631a80bda7491d82f14c70006df4_14.11.23

Вже розпочався сезон мандарин. Але зазвичай перші фрукти ще не зовсім солодкі та стиглі, тому дуже важко вибрати такі, аби були смачні і не кислі. Втім, є кілька ознак, за якими можна визначити, чи мандарини вже достиглі, чи краще їх не купувати. Розповідаємо, як правильно вибрати найсолодші мандарини і не помилитися. Пише ТСН. 

Як правильно вибирати мандарини

  • Шкірка. Шукайте фрукти з гладкою та блискучою шкіркою. Це вказує на те, що мандарин вже достиг і має солодкий насичений смак. Варто уникати фруктів, які мають тьмяну чи зморшкувату шкірку. Також перевіряйте, чи немає на мандаринах дефектів або м’яких плям. Такі ознаки свідчать про те, що фрукт зіпсований і має низьку смакову якість.
  • Вага. Під час вибору візьміть до рук мандарини і порівняйте їхню вагу. Фрукт, який здається важчим, ніж його розмір, напевно, буде більш соковитим та смачнішим. Річ у тім, що більший вміст соку означає, що такий фрукт буде важчим і солодшим. Якщо мандарин легкий для свого розміру, то він має вкрай мало соку, тому буде сухим та несмачним.
  • Колір шкірки. Вибирайте фрукти з яскравим насиченим помаранчевим кольором. Це свідчить про те, що мандарин буде стиглим і матиме високий вміст цукру. Якщо шкірка тьмяна та зеленкувата, то фрукт буде нестиглий і кислуватий.
  • Аромат. Стиглі мандарини мають яскраво виражений аромат, його можна почути навіть на відстані. Якщо аромат відсутній або плоди взагалі мають неприємний різкий запах, то це свідчить про те, що мандарин нестиглий.

Оценка материала:

5.00 / 1
Як не прогадати і купити найсолодші мандарини: 4 способи, що допоможуть вибрати стиглі фрукти 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
14.11.2023 491
Еще материалы раздела «Суспільство»