<
НОВИНИ ДНЯ: У Росії дефіцит пального через удари по НПЗ, їй допомагає Білорусь, - ЦНС  В Україну йде перша спека: синоптик дала прогноз прогноз на 21 травня  В Україні обмежили діяльність онлайн-казино  В Україні здорожчає пальне: в чому головна проблема  До України йде спека: прогноз погоди на вівторок, 21 травня  Хто і де може вручати повістки: що каже новий закон про мобілізацію  Україна зробила Крим непридатним для російських військ – Годжес про удари по півостровувсі новини дня
Політика
Україна
14.11.2023 410

"Ганебний випадок, який не має повторитися": омбудсман прокоментував черговий скандал із Фаріон

Так звана мовознавиця втрапила у черговий скандал, оприлюднивши листа від українця Максима Глібова з Криму.

f15cfe01179cd7c48a60b8151cea7b58_14.11.23

Передовсім екснардепка Ірина Фаріон порушила право на приватність. Так, згідно з національним законодавством заборонено оприлюднення персональних даних без дозволу громадянина або громадянки України. Пише ТСН. 

Про це уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець сказав в ефірі телемарафону.

"Я не знаю, на що сподівалася пані Фаріон, коли вона оприлюднила листа громадянина України, який перебуває на тимчасово окупованій території України, де він прямо висловлює підтримку України й використання української мови. Усім зрозуміло, що РФ не просто з цим бореться, а що вона шукає будь-які можливості щодо відкриття кримінальних проваджень на громадян України, які своїми діями підтримують її", – вважає він.

Дії, спрямовані проти українців

Омбудсман впевнений, що Фаріон не могла не знати про наслідки. Може здаватися, нібито на "виховній бесіді" представників ФСБ із хлопцем усе закінчиться. Лубінець запевняє: це не так. Щонайменше по всіх базах він буде проходити як агент української розвідки, буде опрацьоване все оточення цього хлопця. Усі його рідні, близькі, друзі можуть бути під загрозою ув'язнення.

У Мережі також обговорюють можливість підготовки росіянами фейкової історії вигаданим персонажем під іменем Максим Глібов. Уповноважений з прав людини наголосив, що українська розвідка має підстави стверджувати, що такий випадок є, він зафіксований.

На думку Лубінця, дії Фаріон – свідомо спрямовані на те, щоб громадяни України, які проживають на тимчасово окупованих територіях, були публічно засвідчені перед російськими правоохоронними органами.

"Саме тому я переконаний, що це - ганебний випадок, який не має повторитися. Все повинні зробити висновки", – підсумував уповноважений з прав людини.

Нагадаємо, Лубінець звернувся до СБУ через допис Фаріон про українського студента, який підтримує нашу державу і проживає у Криму. Омбудсман наголошує, що філологиня спричинила загрозу життю й безпеці хлопця.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Ганебний випадок, який не має повторитися": омбудсман прокоментував черговий скандал із Фаріон 5.00 5 1
Політика / Україна
14.11.2023 410
Еще материалы раздела «Україна»