НОВИНИ ДНЯ: Україна під дією циклону — Діденко спрогнозувала погоду на 6 жовтня  Лукашенко прокоментував заліт "Шахедів" до Білорусі: каже про "недосвідчені руки"  Комбат ТрО застрелився після втечі бійців під Вугледаром – журналіст  Російський наступ на Донбасі: як довго протримається Покровськ — аналіз західних аналітиків  До України знову повертається тепло  Путін його може на сніданок зʼїсти: історик оцінив можливості Трампа завершити війну в Україні  Мобілізація в РФ: російська влада здивувала планами щодо нових контрактників Міноборонивсі новини дня
Політика
Росія
15.11.2023 603

У Росії продовжується будівництво заводу іранських безпілотників – Reuters

Супутникові зображення показують прогрес у будівництві в Росії заводу, який масово вироблятиме іранські безпілотники-камікадзе.

a5edb9d82511ee51a82a8b6532e320ff_15.11.23

Очікується, що ці безпілотники Москва націлить на українські енергетичні об’єкти. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Reuters з посиланням на дослідницьку організацію.

Попри прогрес, ні Сполучені Штати, ні їхні союзники не запровадили санкцій проти власника заводу АТ «Алабуга» та його асоційованих компаній, йдеться у звіті Інституту науки та міжнародної безпеки.

Також, як повідомляє ЗМІ, Білий дім, посольство Росії та місія Ірану в ООН не відразу відповіли на запити про коментарі.

У звіті говориться, що супутникове зображення, зроблене в середині вересня, показало, що нове будівництво на заводі прямо корелювало з витоком поверхового плану будівлі, яким Washington Post поділився з інститутом на початку цього року.

Згідно з іншими документами, що просочилися, будівлю використовуватимуть для масового виробництва іранського Shahed-136, що включатиме вдосконалення іранських процесів виготовлення «і, зрештою, розширення можливостей безпілотника», йдеться у звіті.

На супутниковому знімку також видно будівництво інших споруд і нових периметрів безпеки з блокпостами, йдеться в повідомленні.

«Оскільки швидко наближається зима... можна очікувати, що Росія прискорить свої атаки на життєво важливу енергетичну інфраструктуру України з «Шахед-136», створюючи жорстокі умови життя для цивільного населення», — йдеться у звіті.

«Ключовим простроченим кроком» для Вашингтона є санкції проти «Алабуги» та пов’язаних з нею компаній, йдеться у звіті.

Нагадаємо, що українські військові знищили чотири безпілотники ворога.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Росії продовжується будівництво заводу іранських безпілотників – Reuters 5.00 5 1
Політика / Росія
15.11.2023 603
Еще материалы раздела «Росія»