<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.11.2023 392

У ніч з 16 на 17 листопада, – синоптикиня попередила про погіршення погоди

До зими залишилося вже не так і багато. Після тривалого періоду тепла все ж прийшло похолодання. Окрім того, знову почалися дощі, а в Карпатах випав сніг.

1635741229-1721_15.11.23

Джерело: NV, пише 24tv.ua.

Якою буде погода найближчими днями, розповіла синоптикиня Укргідрометцентру. Наталія Птуха зауважила, що дощі йтимуть майже весь тиждень.

Мокрий сніг йтиме і вдень

У найближчі кілька днів територія України переважно буде в полі зниженого тиску. Відповідно, дощитиме майже весь тиждень. Звичайно ж, з перервами: десь у нічні, а подекуди в денні години.

Синоптикиня уточнила, що здебільшого це будуть фронтальні системи з заходу і з південного заходу. Наприклад, 15 – 16 листопада над Південним Сходом нашої держави навіть може утворитися циклон. Поки переважно будуть опади у вигляді дощу.

Та в ніч на 16-те й також 17-го числа вже можуть бути саме в нічні години опади змішаної фази, тобто дощ із мокрим снігом. 17-го навіть є вірогідність того, що і в денні години може прориватися мокрий сніг, тобто опади змішаної фази, як ми її називаємо,
– зазначила Птуха.

Водночас наголосила, що розраховувати на якісь довготривалі утворення снігового покриву поки що не варто. Через переважно плюсові температури він буде швидко танути.

Детальний прогноз на 17 – 19 листопада

В Укргідрометцентрі зазначили, що в наступні 3 доби у більшості областей пройдуть невеликі та помірні дощі. 16 листопада у західних та північних, 17-го на Лівобережжі та Заходу – з мокрим снігом.

- Вночі середи ще 4 – 10 тепла, удень до +12 градусів.

- У четвер та п'ятницю, поступове зниження температури вночі до 3 тепла 2 морозу. Вдень вже 0 – 7 градусів.

- До речі, у Карпатах 15 листопада очікується мокрий сніг та дощ. Температура впродовж доби від 1 морозу до 4 тепла. 16 – 17 листопада часом сніг за температури 1 – 6 градусів морозу.

Оценка материала:

5.00 / 2
У ніч з 16 на 17 листопада, – синоптикиня попередила про погіршення погоди 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
15.11.2023 392
Еще материалы раздела «Суспільство»