<
НОВИНИ ДНЯ: Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
15.11.2023 307

В РНБО звернулися до Telegram-каналів: є декілька вимог

Telegram-канали в Україні повинні дотримувати прозорості у своїй діяльності. Головна вимога до пабліків - це усунення анонімності.

Таку заяву зробив секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook.

Секретар РНБО прокоментував тему діяльності Telegram-каналів, яка активно обговорюється в Україні останніми днями.

Данілов вважає, що головна небезпека у діяльності Telegram-каналів - це анонімність. На його думку, ім'я осіб, які поширюють інформацію на мільйонну аудиторію, повинне бути відоме. Він нагадав, що у мережі неодноразово поширювали фотографії результатів роботи ППО, пересування військових, місця дислокації ЗСУ.

Другою важливою деталлю залишається дезінформація. Данілов нагадав, що кремлівський режим перед вторгненням в Україну і зараз вкладає багато коштів до дискредитації військових та української влади.

"До цього часу в Україні популярна мережа Telegram-каналів, що адмініструются 85-м головним центром спеціальної служби гу Генштабу ЗС РФ (підрозділ психологічних операцій ЗСУ РФ). Саме через ці канали нам розповідають про "зрив мобілізації", "провал контрнаступу", "зраду союзників", "втому Заходу" і як висновок - "необхідні поступки і перемовини"", - пояснив він.

Данілов нагадав українцям, що загроза впливу зі сторони путінського режиму у Telegram така ж реальна, як і загроза ракетних ударів.

Третім важливим аспектом секретар РНБО назвав відкритість, патріотична позиція та об’єктивне висвітлення даних.

Данілов назвав головні умови для українських Telegram-каналів:

  • деанонімізація діяльності і дотримання в їх роботі загальноприйнятих журналістських стандартів;

  • медіаграмотність і постійна робота з виявлення і викриття фактів дезінформації та маніпуляцій.

Оценка материала:

5.00 / 2
В РНБО звернулися до Telegram-каналів: є декілька вимог 5.00 5 2
Політика / Україна
15.11.2023 307
Еще материалы раздела «Україна»